Antalyaspor Ligue 1'de Lens Forması Giyen Golcü Buksa'nın Transferini Bitirdi

Burak Alaca
10.07.2023 - 22:33 | Son Güncellenme: 10.07.2023 - 22:40

Transferde atağa kalkan Antalyaspor, yeni forvetini Fransa’da buldu. Akdeniz ekibi, Lens’in Polonyalı forveti Adam Buksa’nın transferini bitirdi.

Antalyaspor Ligue 1'de Lens Forması Giyen Golcü Buksa'nın Transferini Bitirdi

KORAY GEÇGEL - AJANSSPOR

Kadrosunda golcü olarak sadece Haji Wright’ı bulunduran Antalyaspor, Fransa’dan yeni golcüsünü getiriyor. Akdeniz ekibi, Lens’in Polonyalı golcüsü Adam Buksa ile her konuda anlaşmaya vardı. Başarılı futbolcunun kısa süre içerisinde resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor.  

Geçen sezon 6 milyon Euro ödendi

Geçtiğimiz sezon başında ABD ekiplerinden New England’dan Lens’e transfer edilen 26 yaşındaki golcü için 6 milyon Euro bonservis ödendi. Lens’te sakatlığı gerekçesiyle fazla forma şansı bulamayan Polonyalı futbolcu, toplamda 9 maça çıkarken 1 gol ve 1 asist üretti.  

Milli takımda oynuyor

2021 yılından bu yana Polonya Milli Takım formasını da giyen Buksa, 9 maçta 5 gol kaydetti. Alt yaş kategorilerinde de 30 maça çıkan başarılı forvet, 6 gol kaydetti. 

İlgini Çekebilir
Antalyaspor Sırp stoperi bitirdi
Habere Git

203 maçta 65 gol attı

Başarılı futbolcu, geçen sezon sakatlığı gerekçesiyle fazla süre alamasa da kariyerinde dikkat çekecek bir performans sergiledi. 203 maçta 65 kez gol sevinci yaşayan başarılı futbolcu, 20 kez de arkadaşlarını golle buluşturdu.

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş istedi

Polonyalı futbolcunun adı geçtiğimiz sezon New England Revolution'da forma giyerken Beşiktaş ile de anılmış fakat golcü futbolcu tercihini Fransa Ligue 1'den yana kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler