Antalyaspor ile Nazım Sangare imzaya hazırlanıyor

23.10.2019 - 12:56 | Son Güncellenme: 23.10.2019 - 10:02

Antalyaspor ile Nazım Sangare imzaya hazırlanıyor

Antalyaspor Futbol Şube Sorumlusu Aytaç Altay, iç ve dış transferde yapmış oldukları çalışmaları anlattı.

Koza TV’de ekranlara gelen Kale Çizgisi programında Koray Geçgel’in sorularını yanıtlayan Aytaç Altay, sezon sonunda sözleşmesi tamamlanacak A Milli futbolcu Nazım Sangare ile birlikte Ümit Milli Takım forması giyen Doğukan Sinik, Bahadır Öztürk ve Harun Alpsoy ile yeni sözleşme imzalanması konusunda büyük ölçüde anlaşma sağlandığını söyledi.

Ufuk Akyol’un ikinci pasaportunun da bulunduğuna dikkat çeken Altay, “Ufuk'un Alman pasaportu var. AB vatandaşı olduğu için Avrupa pazarında marketlerinin daha yüksek olacağını düşünüyorum. Harun'dan da çok ümitliyim. Umarım kendilerini Avrupa'da izleyebilme fırsatımız olur” dedi.

“İstediğimiz transferleri yaptık”

Sezon başında Teknik Direktör Bülent Korkmaz’ın istediği futbolcuların yüzde 95’ini transfer ettiklerine dikkat çeken Aytaç Altay, “6 numaraya da bir oyuncu istiyordu, onu yapamadık. Onun dışında bire bir bütün transferlerimiz Bülent Korkmaz ve ekibiyle beraber belirlenerek yapılmıştır” diye konuştu.

Transfer bütçesi düşürüldü

Bir önceki sezona göre transfer bütçesini önemli ölçüde düşürdüklerini söyleyen Altay, “Bu seneki transfer bütçemiz, geçen senenin yüzde 20 altındaydı. Gelecek sezon da bu rakamın yüzde 35 altına düşebileceğimizi görebiliyorum. Altyapıya çok önem veriyoruz. 2-3 sene içerisinde A takıma gelebilecek 4-5 tane futbolcu var. Bu transfer politikasını izlememizde bu oyuncuların da etkisi var” ifadelerine yer verdi.

Transfer konusunda Bülent Korkmaz ile sürekli olarak irtibat halinde olduklarını belirten Altay, “Transfer konusunda bazı istekleri var. Sezon sonunda 8 tane futbolcumuzla sözleşmemiz tamamlanacak. Devre arasında onlarla görüşüp devam edip etmemeye karar vereceğiz. Ona göre ihtiyaç olan bölgelere hocamızın istediği yerlere transfer yapmaya çalışacağız” dedi.

“Taraftardan özür diliyoruz”

Geçtiğimiz hafta Gençlerbirliği karşısında alınan 6-0’lık yenilgiye de dikkat çeken Aytaç Altay, “6-0 hiç kimsenin beklemediği bir sonuçtu. Geçen hafta da Fenerbahçe'yi yenmiştik. Önemli olan; iyi günlerde değil, kötü günlerde birlik ve beraberlikte olmak. Taraftarımızdan özür diliyoruz. Kötü günde de takıma destek olalım. 45 dakikada, bütün takımların başına gelmeyecek olaylar üst üste bizim takımın başına geldi. Yaşanmasını istemezdik ama böyle bir sonuç oldu. Takımın maça iyi konsantre olamadığını gördük. İlk 20 dakikada skor 3-0 olduktan sonra, Bahadır'ın da atılmasıyla teknik heyetin yapacağı bir şey kalmadı. Maç içerisinde yaşanan hatalardan dolayı, sonuca etki edemedik. Bu talihsiz bir sonuç ortaya çıktı. Bu sorunu bir an önce çözüp, ilerleyen haftalarda yeniden çıkışa geçmek istiyoruz” diye belirtti.

Bülent Korkmaz başarılı

Bülent Korkmaz'ın başarısız olduğunu düşünmediğini söyleyen Altay,  “8 maçta alınan 11 puan var. Bizim bütçemizin milyonlarca Euro daha üstüne harcama yapan takımların üzerinde yer alıyorsak, bence başarılı bir noktadayız. Daha yüksek yerlerde de olabilirdik, ancak talihsiz maçlar da oynadık. Kayerispor maçını çok iyi oynamamıza rağmen kazanamadık. Denizlispor maçında talihsiz bir yenilgi aldık” ifadelerini kullandı.

İlk devre hedefi 24 puan

Takım olarak her maça galibiyet düşüncesiyle çıktıklarını söyleyen Aytaç Altay, “Ancak kişisel olarak düşüncemi söylemek gerekirse; 14-15 puan civarında olabilirdik. Bunun 3-4 puan gerisindeyiz. Sivasspor, Beşiktaş ve Rizespor maçlarıyla milli araya gireceğiz. Umarım 3 maçta en yüksek puanı toplayıp üst sıralarda yer alırız. İlk 6 haftalık fikstür kolay olarak dile getiriliyordu. Şu anda zor bir sürece giriyoruz ama ilk yarıyı 23-24 puan toplayarak kapatacağımızı düşünüyorum” sözlerine yer verdi.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler