Antalyaspor’a İsrailli futbolcudan transfer engeli geldi

23.09.2024 - 22:28 | Son Güncellenme: 23.09.2024 - 22:30

Antalyaspor’da yaz transfer sezonunda 3 kez açılan transfer tahtası bir kez daha kapandı. Kırmızı-Beyazlılara engeli getiren isim İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel oldu.

Antalyaspor’a İsrailli futbolcudan transfer engeli geldi

KORAY GEÇGEL - AJANSSPOR

Aralık 2023’te kapanan, Ağustos’ta açılan, sonrasında da 13 Eylül olan transfer sezonunun son gününe kadar 2 kez daha kapanıp açılan Antalyaspor’un transfer tahtası, bir kez daha kapandı. Kırmızı-Beyazlılara transfer engeli getiren isim bu kez Sagiv Jehezkel oldu. Geçtiğimiz Ocak ayında yaptığı gol sevinci sebebiyle olaylı bir şekilde Türkiye’den ayrılan ve sonrasında FIFA’ya açtığı dava sonucu haklı bulunarak hem alacaklarını alma hakkı elde eden hem de bonservisini eline alan İsrailli futbolcu, Antalyaspor’un transfer tahtasını kapattı.

100 bin Euro ödenmesi gerekiyor

19 Temmuz’da FIFA tarafından sonuca başlanan dava kapsamında Antalyaspor’a 100 bin Euro fatura kesilirken, 45 günlük verilen süre içerisinde bu ödeme yapılmadı. Transfer sezonunun kapanmasına 1 hafta kala tamamlanan sürenin ardından FIFA ile yeniden iletişime geçen İsrailli, gerekli yazışmaları yapmasının ardından, ödemenin yapılmaması sebebiyle Antalyaspor’a transfer engeli getirdi. Antalyaspor, söz konusu borcu ödeyene kadar transfer yapmasına izin verilmeyecek.

1.2 milyon Euro istiyordu

Jehezkel’in 1.2 milyon Euro’luk beklentisini kabul etmeyen FIFA, 1 Ocak ile 24 Ocak’a kadar olan kısım için 45 bin Euro, 25 Ocak’tan sonraki kısım için de 35 bin Euro ödenmesine karar verirken, faizlerle birlikte bu rakamın 100 bin Euro’yu buluyor. Antalyaspor, söz konusu borcunu 45 gün içerisinde ödemezken, faizleriyle birlikte ödeme durumuyla karşı karşıya kalacak.

Transfer engeli 3 kez kaldırıldı

Geçtiğimiz Aralık ayında transfer tahtası kapanan Antalyaspor, Ağustos ayında Mainz (Erkan Eyibil), Vushtrria (Amar Gerxhaliu), Gustavo Blanco, Fedor Kudriashov, Sherel Floranus ve Bochum’a (Gerrit Holtmann) olan borçları ödeyerek transfer tahtasını açan Antalyaspor’a tam 7 gün sonra yeni ceza geldi. İkinci cezayı getiren isimler olan Zymer Bytyqi ve Britt Assombalonga ile yapılan anlaşmanın ertesi gününde bu kez Dario Saric, tahtayı kapatırken, Kırmızı-Beyazlılar söz konusu şikayetlerin tamamını çözüme ulaştırmış ve transferleri gerçekleştirmişti.

Çenesi kırıldı

Antalyaspor’dan ayrılmasının ardından yaklaşık 6 ay futbol oynayamayan Sagiv Jehezkel, FIFA’dan lehine karar çıkmasının ardından İsrail ekiplerinden Maccabi Tel Aviv ile anlaşmaya vardı. 22 Temmuz’da resmi imzayı atan 29 yaşındaki futbolcu, 18 Eylül’de oynanan Hepoel Beer Sheva maçında çenesi kırıldı. 2 haftadır forma giyemeyen deneyimli futbolcu, çene ameliyatı olurken, yaklaşık 1.5 ay daha sahalardan uzak kalması bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler