Antalyaspor'a Jehezkel için israil'den kötü haber

Özgür Koç
28.01.2024 - 10:54 | Son Güncellenme: 28.01.2024 - 10:56

Antalyaspor'daki geleceği henüz netlik kazanmayan 28 yaşındaki kanat oyuncusu Sagiv Jehezkel için Akdeniz ekibine İsrail'den kötü haber geldi. Detaylar haberimizde...

Antalyaspor'a Jehezkel için israil'den kötü haber

AJANSSPOR - HABER

Attığı gol sonrası yaptığı sevinç sebebiyle Türkiye kariyeri sona eren Sagiv Jehezkel ile Antalyaspor arasındaki bağ henüz resmi olarak kopmadı. Kırmızı-Beyazlılar, ülkesine dönen İsrailli’yi bedelsiz serbest bırakmak istemezken, İsrail basınından dikkat çekecek bir iddia ortaya atıldı.

Borcun silinmesi talebi reddedildi

Ortaya koyulan iddiaya göre, sezon başında 800 bin Euro bonservis bedeli karşılığında İsrail’in Hapoel Beer Sheva takımından transfer edilen Jehezkel, yeniden eski takımına gönderilmek isteniyor. Antalyaspor’un halen 650 bin Euro civarında borcu bulunan Hapoel Beer Sheva’ya bu bedel karşılığında futbolcunun bonservisini vermeyi teklif ettiği, İsrail ekibinin ise bunu reddettiği öne sürüldü.

Bedelsiz kiralamak istiyorlar 

FIFA kuralları gereği bir sezonda futbolculara 2’den fazla takımda forma giymesine izin verilmezken, Sagiv Jehezkel de hem Hapoel Beer Sheva hem de Antalyaspor adına mücadele verdi. Bu sebeple farklı kıtada oynamaması ya da FIFA’dan özel izin çıkmaması halinde İsrailli futbolcu, Hapoel Beer Sheva dışında bir takımda forma giyemeyecek. Bu durumu avantaja çevirmek isteyen İsrail ekibinin Jehezkel’i sezon sonuna kadar bedelsiz olarak kiralamak istediği belirtildi. 

Jehezkel'in gözü FIFA'da

Antalyaspor ve Hapoel Beer Sheva arasında bu gelişmeler yaşanırken, Sagiv Jehezkel ise Avrupa’da futbol hayatına devam etmek istiyor. FIFA’dan özel izin bekleyen Jehezkel’in aksi durumda ise Hapoel Beer Sheva dışında ABD’de oynama olasılığının bulunduğu belirtiliyor.

Senin için hazırladığımız haberler