Antalyaspor'da Alex de Souza imzayı attı! Semih Şentürk açıklaması...

30.05.2024 - 12:31 | Son Güncellenme: 30.05.2024 - 14:57

Antalyaspor, anlaşmaya vardığı ve dün şehre getirdiği Brezilyalı Teknik Direktör Alex de Souza düzenlenen basın toplantısı ile resmi sözleşme imzaladı. İşte detaylar...

Antalyaspor'da Alex de Souza imzayı attı! Semih Şentürk açıklaması...

AJANSSPOR - HABER

Antalyaspor ile iki yıllık sözleşme imzalayacak Brezilyalı çalıştırıcının imza töreninde yaptığı açıklamalar şöyle: 

"Çok heyecanlıyım"

İki yıllık kontratım süresince taraftarımızı stadımızda görmek istiyorum. Onlara seyir zevki yüksek maçlar izletmek istiyorum. Çok heyecanlıyım.

"Çok mutlu olduğum Türkiye’ye tekrar dönme fırsatı için teşekkür ederim"

Çok mutlu olduğum Türkiye’ye tekrar dönme fırsatı veren başkanımıza teşekkür ederim. Beni burda evimde gibi hissettiren Antalya şehrine ve Antalyaspor taraftarına teşekkür ediyorum.

"Semih Şentürk ekibimizde olmayacak. Mehmet Aurelio yanımda olacak"

Antalyaspor'un başarıya giden yolunda onlara yardımcı olmak için en iyi şekilde hazırlandım. İyi bir ekip kurmak istiyoruz. Semih Şentürk ekibimizde olmayacak. Antalyaspor'da çalışan profesyoneller dışında 2 tane yardımcı antrenör getireceğim yanımda, Joao Paolo ve Ze Roberto, ayrıca Mehmet Aurelio da yanımda olacak. Böyle bir kadro oluşturduk.

"En iyi kadroyu kurmak istiyorum"

Helton ile görüştüm, diğer oyuncularla da konuştum. Bunları yönetimin bilgisi ve onayı dahilinde yaptım. Antalyaspor için en iyi kadroyu kurmak istiyorum. Taraftarın ilgisini çekecek bir kadro oluşturmak, stadyuma geldiklerinde evlere mutlu gidecekleri bir takım kurmayı hedefliyoruz. En büyük odağımız bu. Bizim burdaki asıl odağımız güçlü ve mücadeleci bir takım oluşturmak. Kafamda bazı isimler var ama en önemli etken takıma finansal olarak yük olmamak. Yıldız isimlerden ziyade Antalyaspor’da oynamak isteyen oyuncularla oynamak istiyoruz.

Bazen yıldız isimlerle kontrat imzalarsınız verim alamazsınız. Bazen isimsiz birisiyle imzalarsınız beklemediğiniz verimi alırsınız. Biz de Antalyaspor’da oynamak isteyen oyuncularla çalışmak istiyoruz. Oyuncu grubunun kurulması hakkında dengeli ilerlemek istiyoruz.

Transfer açıklaması

Önümüzdeki haftadan itibaren Avrupa'da transfer dönemi başlayacak. Basında çok isim duyacağız, çok haber çıkacak. Bunun için gerekli aksiyonları kulüp alacaktır. Basında çıkan isimlere takılıp kalmayın. Brezilya'da bile haberler çıkmaya başladı, benim birçok ismi Antalya'ya götüreceğim söyleniyordu. Futbol dünyasında bu tip haberlere alışkınız.

Boztepe: "Allah nasip ederse başarı dolu 2 yıl geçireceğiz"

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe ise şunları söyledi:

Alex hocamızla 2 yıllık sözleşme imzalıyoruz. Allah nasip ederse başarı dolu 2 yıl geçireceğiz. Geldiği geceden beri Alex hocamızla, futbol şube sorumlumuz toplantı içerisinde. Yoğun toplantılar yaptık. Futbol mühendisliğine başladık. Kimler gelecek, kimler gidecek, hocamızın önerdiği oyuncular, scoutlarımızın önerdiği oyuncular var. Hocamız 1 hafta daha burada. Bu toplantılar devam edecek. Antalyaspor'un bütçesine, bizi probleme sokmayacak ve başarılı olacak bir kadro oluşturacağız.

"Transfer engelini kaldıracağız"

"Temmuzun ilk haftası transfer dönemi başlıyor, eylüle kadar zamanı var. Transfer dönemi başlamadan transfer engelini kaldıracağız. Bu kadar transfer emeği, transfer yasğını kaldırmama üzerine olamaz. Biz sözleşmeleri imzalayacağız. Transfer engelini kaldırınca da lisanslarını TFF'ye bildireceğiz.

Alex: "Buraya gelmeden Zico ve Pereira konuştum"

Antalyaspor'a gelmeden önce Zico ile Pereira ile konuştum. Çünkü onların fikirlerine her zaman değer verdim. Türkiye'de tecrübeli olan hocalarımız ile de görüşmelerim oldu. Henüz yolun başında olduğum için onların tecrübelerinden faydalanıyorum. Kariyerin boyunca da her zaman böyle olacak. 

"Fenerbahçe'den üzgün ayrıldım"

Fenerbahçe’den tabii ki üzgün ayrıldım. Ama burada yaşadıklarım ve insanların bana yaşattığı duygular buradan mutlu ayrılmamama da sebep oldu. Böyle bir frsat geldiği için tabiki mutlu oldum. Burada bulunduğum süre içerisinde bıraktığım iyi izleri ve iyi hatıraları sürdürmek devam ettirmek istiyorum. Bundan dolayı motivasyonla geldim. Türk halkına da teşekkür ediyorum.

"Antalyaspor’u basamak olarak mı görüyorsunuz?"

Bin basın mensubunun Alex'e yönelttiği "Antalyaspor’u basamak olarak mı görüyorsunuz?" sorusuna Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe tepki göstererek "Basamak lafını kabul etmiyorum. kimse Antalyaspor'u basamak olarak göremez. Antalyaspor ben dahil tüm kişilerden, tüm kurumlardan değerlidir." dedi.

Brezilyalı çalıştırıcı ise "başkan çok haklı bir tepki verdi. Benim burada bir sözleşmem var ve sözleşmemin gereği olarak Antalyaspor'da teknik direktörlük görevimi sürdüreceğim. Her geçen gün de hem kendimi hem takımımı geliştirmek ve iyi sonuçlar almaya çalışacağım. Gelecek ile ilgili bir şey söylemek doğru olmaz. Çünkü gelecek hiçbir zaman belli değildir. Onun için gün gün bakacağız. Sabahtan akşama kadar bütün mücadelimizi Antalyaspor için vereceğiz. Bence bu cevap şimdilik yeterli." yanıtını verdi.

"Kariyerimi Fenerbahçe'de sonlandıracağımı düşünmüştüm"

Ben Brezilya'da oynarken kariyerime Türkiye'de devam edeceğimi hiç düşünmemiştim. Fenerbahçe'de oynadığım 8 senelik süreç sonunda ise kariyerimi burada sonlandıracağımı düşünmüştüm. Bu söylediklerime baktığınızda futbolda hiçbir şeyin planlandığınız gibi gitmediğini anlayabilirsiniz. Anatlayspor'da olmaktan, burada hoca olmaktan mutluyum. O yüzden bütün odağımızı buraya verelim. Gelecek için bir şey söylemek şu anda doğru değil. Bugünün tadını çakartalım, yarının ne olacağına bakarız.

Sözleşmeye imza attı

Açıklamaların ardından Alex de Souza kendisini iki yıllığına Antalyaspor teknik direktörü yapan sözleşmeye imza attı.

Senin için hazırladığımız haberler