Antalyaspor'da Eto'o'nun geleceği belli oldu!

05.06.2017 - 13:47 | Son Güncellenme: 05.06.2017 - 13:47

Antalyaspor'da Eto'o'nun geleceği belli oldu!

Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, Türkiye Spor Yazarları (TSYD) Antalya Şubesini ziyaret etti. Burada konuşan Başkan Öztürk, yönetim olarak 2016-2017 sezonunun ısınma sezonu olduğunu belirterek, değişik bir tecrübe yaşadıklarını kaydetti.

Şampiyonluk ..

Antalyaspor olarak bu sezon hedef koymaktan çekindiklerini dile getiren Öztürk, “Sezon, kötü bir başlangıç olması ve ardından gelen düzelmeye gitmesiyle hedef Avrupa’ya kadar uzandı. Sezon sonunda Avrupa’ya gidemedik belki ama kenetlenmenin alt yapısını çok iyi kurmuş olduk. Hedefimiz ikinci senede şampiyonluk yarışında olan bir takım oluşturmaktır.

Transfer çalışmalarından da bahseden Öztürk, “Önemli oyuncular getirmeyi planlıyoruz. Kurumsal anlamda alt yapı ve şirketleşme adına Antalyaspor’u daha iyi yere getirmek istiyoruz. Antalya’yı tamamen bir spor kenti olarak Türkiye’de pekiştirmek istiyoruz. Sportif başarı geldikçe takım iyi yönetilirse seyirci sayısı artacaktır.

Antalyaspor'un transfer çalışmaları

Antalyaspor’un kaliteli bir iskeleti olduğunu vurgulayan Başkan Öztürk, “En azından ilk 11 de oynayabilecek 3-4 oyuncuyu almayı planlıyoruz. Nokta atışı hamlelerimiz olacaktır, bunu da ofansif bölgelerde düşünüyoruz. Kanat, 10 numara oyun kurucu, forvete destek olabilir. Kaleci düşüncemiz var. Sağ ve sol bek alternatiflerine de bakıyoruz. Yıldız formatında oyuncular olacak. Hocamızla düşünce tarzımız uygundur. Genç oyuncuları görme projemiz var ama başarı için hoca tecrübeli oyuncuları seçti. Karar verici merci yönetim kuruludur. Hoca performansına bakar. Yönetim, performans, fiyat, takıma verecekleri, pazarlanabilirliği önemlidir. Teknik heyetin istemediği bir oyuncuyu transfer etmeyiz. Burada ince bir çalışma ahengimiz var. Hocamızla bugün yine transfer konusunda bir görüşme yapacağız” ifadelerini kullandı.

Emre Mor açıklaması

Emre Mor’un transferiyle ilgili bir soruya Öztürk, şöyle cevap verdi: 

“Kişi olarak hiçbir şey söylemeyeceğiz. Süreç olarak oyuncunun erken kampa girmesini tercih ederiz. Takımın kimyasının erken oluşmasına önem veriyoruz. 5 milyon Euro olan futbolcu bir ay sonra 2 milyon Euro olabiliyor. Tek tek oyuncular hakkında konuşmak istemiyorum. Çok kariyerli oyuncularda var, kariyerli değil ama beklentimiz yüksek olan oyuncular da var.”
Öztürk, geçen sezon istediklerinin çok azını yapabildiklerinin altını çizerek, “Kapasitemizin yüzde 30’unu ancak yaptık, ilk baştaki krizlerden dolayı. Buna rağmen böyle bir başarı geldi. Kendimizi göstereceğimiz sezon bu sezon olacaktır” dedi.

Drole transferi

Drole’ün transferini de değerlendiren Öztürk, “Potansiyeline inandığımız bir oyuncu ama yeterince şans bulamadı. Tekrar devam etme yada bonservisini alıp kiralama olabilir, bunu da değerlendiriyoruz. Alınırsa 1.7 milyon Euro. Ama ileri dönemde planlamada bonservisi düşürüp bir birliktelik olabilir” ifadelerine yer verdi.

Eto'o hakkında karar verildi

Gelecek sezon planlamalarının içinde Eto’o’nun olacağını kaydeden Öztürk, “Eto’o’yu satmayı düşünmüyoruz. Reaksiyonu var. Eto’o, ‘Ben bu takımı şampiyon yapmak istiyorum’ diyor. Eto’o 39 yaşına kadar futbol oynamak istiyor. Sözleşmesi devam ediyor, doğru şartlar olursa devam edebiliriz. Eto’o futbol oynadığı sürece anlaşabiliriz. Eto’o’nun kimyası Antalyaspor’la oturdu” şeklinde konuştu.

Finalin zararı beli oldu

Antalya Stadı'nda dün oynanan PTT 1. Lig Play-off final maçında kırılan koltuk ve çimlerin durumu ile ilgili de açıklama yapan Başkan Öztürk, şunları söyledi: 

“Milli sermaye devlet parasıyla yapılıyor. Önemli bir maç var. Burada olan sonuç. Bu takımlarla ilgili bir şey değil. İnsanımızın futbolu seyretmeyi öğrenebilmesi lazım. Başka statlarda gerçek karnaval havası oluyor. Çok büyük zarar var. İsraf bu, yazık. Gerek yok. Çimde ciddi şekilde zarar var, tartan pistte dahil. Koltuklarda sayım devam ediyor, 5 bin rakamlarının üstündeydi kırık sayıları. Kulübe çökmüş durumda. Tuvaletlerde ciddi zarar var. TFF’nin yapacağı en büyük işlerden biri budur, mali açından gelir getirici etkenleri arttırmak başka, şuandaki kafa yapısını değiştirmek daha önemlidir. İki ateşli taraftar. Ciddi şekilde güvenlik ihmal konusu. Burada ihmalin payı vardır.”
Öztürk, stadyumun ismine sponsorluk alınmasının önemli bir gelir kaynağı olduğu ve Antalyaspor’unda bu gelire ihtiyacı olduğunu da vurguladı.

Kamp süreci


Öztürk, bir sene içinde Antalyaspor’un Türkiye’de en iyi yönetilen kulüpler arasına girdiğini söyledi. Avrupa’nın çeşitli yerlerinde iki kademeli bir kamp programı düşündüklerini ifade eden Öztürk, bu kampların Avusturya, Slovenya ve Almanya'da olabileceğini dile getirdi.

Sakıb Aytaç açıklaması

Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe'nin de gündeminde olan Sakıb Aytaç hakkında Başkan Öztürk bilgi verdi.

Öztürk, başarılı futbolcuları Sakıb içinde kendilerine resmi bir teklifin gelmediğini söyledi.

TSYD Antalya Şubesi Başkanı Emin Demir ise Antalyaspor’un bu sezon tarihi bir puan aldığını belirterek, yeni sezonda şampiyonluğa oynayan bir takım istediklerini kaydetti.
Konuşmaların ardından Öztürk, Demir’e seramikten Antalyaspor tabağı ve tüm futbolcuların imzasının yer aldığı forma hediye etti. Ali Şafak Öztürk'e, Asbaşkan Bora Terzioğlu da eşlik etti. 

"TRANSFER YAPACAK MERCİ YÖNETİM KURULU"

Gazetecilerin teknik direktör Rıza Çalımbay'ın yıldız futbolcu transfer etmeyi planlamadığı yönünde söylemlerini hatırlatması üzerine Öztürk, şunları söyledi:
"Hocamızla düşünce yapımız birbirine uyuyor. Bazı şeylerde farklı düşünebiliyoruz. Biraz daha genç oyuncuları görmeyi düşünüyoruz ama hocamız şu ana kadar tecrübeli oyuncuları seçti. Bizim bazen kariyerli oyuncu düşüncemiz oluyor. Ama hocamız, kariyerli futbolcu istemediği yönündeki düşüncesinden bahsetmedi. Baştan beri kurmayı planladığımız yapı var. Başkan başkanlığını, teknik heyet teknik heyetliğini, yönetim yönetimliğini, futbolcu futbolculuğunu yapar. Yaptığımız da bu. Burada kesinlikle karar verici merci yönetim kurulu. Yönetim transfer yapar hoca performansına bakar. Yönetim performansı, pazarlama getirisi, geri satılabilirliği, uzun dönem verebileceklerine bakar. Biz kesinlikle en baştan hocamıza bırakmadık ama çok çalışıyoruz, birlikte iyi transferler yaptık. Teknik heyetin istemediği transfer de yapmayız. Transferi yapacak merci yönetim kuruludur. İnce ve iyi bir çalışma ahengimiz var." 

Senin için hazırladığımız haberler