Antalyaspor'da Sergen Yalçın ilk hedefine ulaştı!

Özgür Koç
06.05.2024 - 08:35 | Son Güncellenme: 06.05.2024 - 12:20

Süper Lig’de küme düşme hattını yakından ilgilendiren maçta Gaziantep FK ile Hatayspor karşılıklı birer gol atarak berabere kaldı. Bu skorla sezona Avrupa hedefiyle başlayan Antalyaspor ligde kalmayı 4 maç kala garantileyebildi. İşte detaylar…

Antalyaspor'da Sergen Yalçın ilk hedefine ulaştı!

AJANSSPOR - HABER

Trendyol Süper Lig’in 35. hafta mücadelesinde Gaziantep FK evinde, yeni teknik direktörü Özhan Pulat ile ilk maçına çıkan Hatayspor’u ağırladı. Gaziantep temsilcisi Selçuk İnan önderliğinde 11. dakikada öne geçse de üstünlüğünü koruyamadı ve Hatayspor 15. dakikada skoru eşitledi. Gaziantep FK 86. dakikada kazandığı penaltıyı Denis Draguş ile gole çevirmeyi başaramadı ve iki ekip sahadan bir puanla ayrıldı.

İki takımın arasındaki bu sonucun ardından Antalyaspor oynayacağı 4 maçın sonucuna bakmadan ligde kalmayı garantiledi.

Hedef Avrupa diye başladı, ilk 10 ve ligde kalmaya döndü

2023-24 sezonuna Nuri Şahin’in önderliğinde başlayan Antalayspor’da hedef Avrupa kupalarına katılmaktı. Nuri Şahin’in deplasmanda alınan Adana Demirspor mağlubiyetinin ardından efsanesi olduğu Borussia Dortmund’dan gelen yardımcı antrenörlük teklifini kabul ederek takımdan ayırlmasından sonra takımın başına Sergen Yalçın getirildi. Kırmızı beyazlı takımın başında ilk maçına 19. haftada çıkan Sergen Yalçın ise Antalyaspor'un hedefini güncelleyerek ‘ligde kalmak ve ilk 10 içinde yer almak’ olarak belirlemişti.

Ligde kalma hedefine ulaşıldı

Adı Beşiktaş'ın yeni sezon teknik direktör adayları arasında geçen Sergen Yalçın böylece Antalyaspor ile ilk hedefine ulaşarak takımını ligde tutmayı başardı. 51 yaşındaki teknik adam sezonun kalan 4 haftasında alacağı sonuclarla kırmızı beyazlı takımı ilk 10 içerisinde tutmaya çalışacak.

Başkanın hedefi daha büyüktü ama...

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe 5 Kasım’da oynanan ve galibiyetle sonuçlanan Beşiktaş maçının ardından “Ligde kalmak için oynayan bir takım değiliz. Üst sıralara oynayan bir takım olacağız. Şampiyonluk iddiamız tabii ki var ama Anadolu kulübüyüz. İnşallah onu da başarırız. Ziraat Türkiye Kupası’nı da kazanacağız.” açıklamalarında bulunmuştu.

Kupaya son 16 turunda veda etti

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası’nı hedefleyen Antalyaspor, Son 16 Turu’nda evinde Beşiktaş’ı ağırladı. Beşiktaş karşısında 30. dakikada öne geçen Kırmızı-Beyazlılar Beşiktaş’ın son 20 dakika içindeki geri dönüşüne engel olamadı ve sahadan 2-1’lik mağlubiyetle ayrıldı. 

Ligde bugünkü rakip Pendikspor

35. hafta öncesinde bir maç eksiğiyle 45 puanla ligde 10. sırada yer alan Antalyaspor, bugün saat 20:00’de kümede kalma mücadelesi veren Pendikspor ile Corendon Airlines Park’ta karşı karşıya gelecek. Mücadele beIN SPORTS 2’den naklen yayınlanacak.

Sergen Yalçın'ın alternatifleri belirleniyor

Antalyaspor yönetimi, Beşiktaş'ın teknik direktr adayları arasında yer alan Sergen Yalçın'ın sezon sonunda takımda ayrılması ihtimaline karşın teknik direktör alternatiflerini belirlemeye başladı.

Alex, Volkan Demirel, Tuncay Şanlı

Kırmızı beyazlı yönetimin, Sergen Yalçın'ın yerine teknik direktör adayı olarak belirlediği isimler arasında öne çıkan çalıştırıcılar ise Fenerbahçe efsaneleri Alex de Souza, Volkan Demirel ve Tuncay Şanlı...

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, sezon sonunda sözleşmesi sona erecek ve adı Beşiktaş ile anılan teknik direktör Sergen Yalçın ile anlaşılamaması durumda, listelerinde bulunan 6-7 teknik direktörden birini takımın başına getireceklerini söyledi.

Beşiktaş'ı şampiyon yaptı

Kariyerinde Gaziantep FK, Sivasspor, Kayserispor, Eskişehirspor, Konyaspor, Alanyaspor ve Yeni Malatyaspor'u çalıştıran Sergen Yalçın, altyapısından yetiştiği ve adını efsane futbolcuları arasınad yazdırdığı Beşiktaş'ta teknik direktörlük yaptığı dönemde bir lig ve bir Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler