Antalyaspor'da şok! Nuri Şahin…

Akın Ungan
31.05.2024 - 22:10 | Son Güncellenme: 31.05.2024 - 22:29

UEFA Kulüp Lisansı alamayan Antalyaspor'da transfer yasağını kaldırma çalışmaları sürerken, Nuri Şahin’in alacaklarının da henüz ödenmediği ortaya çıktı.

Antalyaspor'da şok! Nuri Şahin…

Koray GEÇGEL - AJANSSPOR

Teknik direktör Alex de Souza ile 2 yıllık anlaşma imzalayan Antalyaspor’da mali sıkıntıların aşılması için çalışmalar devam ediyor. Zymer Bytyqi, alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle geçtiğimiz ay sözleşmesini tek taraflı feshederken, Antalyaspor’da ocak ayından bu yana transfer engeli devam ediyor.

Nuri Şahin'in de alacakları henüz ödenmedi

Transfer tahtasını açabilmek için yoğun mesai harcayan Kırmızı-Beyazlılar, mali kriterleri yerine getiremediği için UEFA Kulüp Lisansı’nı da ilk etapta alamadı. Akdeniz ekibinde sezona teknik patron olarak başlayan Nuri Şahin’in alacakları da henüz ödenmedi.

800 bin Euro alacağı var

Aralık ayında Bundesliga takımı Borussia Dortmund’dan gelen teklifi kabul eden ve Antalyaspor ile yollarını ayıran Nuri Şahin’in halen Akdeniz ekibinden alacaklarını tahsil edemediği ortaya çıktı. 500 bin Euro bonservis bedeli karşılığında Alman devine transfer olan Şahin'in, Antalyaspor'dan yaklaşık 800 bin Euro alacağı bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Ali Koç'tan Mourinho'nun ardından ikinci bomba! Portekizli onay verdi, Branco görüşmelere başladı
Habere Git

Söz konusu miktar karşılığında çek alan, ancak bunu tahsil edemeyen Şahin’in icra takibi yapma hakkını eline aldığı, ancak Kırmızı-Beyazlılarla olan gönül bağı sebebiyle bu yola başvurmadığı da gelen haberler arasında yerini aldı.

200 bin Euro borç vermişti

Haciz işlemini başlatabilme hakkını eline alan, ancak bu yolu kullanmak istemeyen Nuri Şahin’in Kırmızı-Beyazlı kulübe yönelik geçmişte yaptığı fedakarlıkla da dikkat çekmişti. 2022-2023 sezonunda transfer engeliyle karşı karşıya kalan Antalyaspor’a 200 bin Euro emanet para veren Şahin, o dönemde transfer tahtasının açılmasında başrol oynayan isimler arasında yer almıştı.

Transfer için 1.2 milyon Euro gerekiyor

Antalyaspor’un Nuri Şahin’e olan borcun dışında FIFA’da sonuçlanmış dosyaları da bulunuyor. Teknik direktörlük koltuğuna Alex de Souza’yı oturtan Akdeniz temsilcisinin ilk etapta 1.2 milyon Euro ödeme yapması gerekiyor. Palermo’dan satın alma opsiyonuyla kiralanan Dario Saric’in bonservisini alabilmesi için son tarih ise 31 Mayıs…

İlgini Çekebilir
Dursun Özbek: "Önümüzdeki sene 5. yıldızı takacağız"
Habere Git

Ayrıca geçen sezonun devre arasında sözleşmesini tek taraflı fesheden Luiz Adriano için yaklaşık 700 bin Euro’luk cezanın kesilmesi beklenirken, FIFA yolunu tutan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel’in de 1 milyon 260 bin Euro’luk bir beklentisi bulunuyor.

Sergen Yalçın’a zamanında ödeme

Antalyaspor’da yaşanan ödeme sorunlarını geçtiğimiz haftalarda teknik direktör Sergen Yalçın da dile getirmiş, ancak kendisinin maaşını zamanında aldığına dikkat çekmişti. 4-1 kaybedilen Fatih Karagümrük mücadelesinin ardından açıklamada bulunan deneyimli çalıştırıcı, “Ödemeler ile ilgili bizim için bir sıkıntı yok. Biz teknik ekip olarak Antalyaspor'da ödemelerimizi alıyoruz. Oyuncular da 1-2 ay geriden geliyorlar. Bunun bir sorun teşkil ettiğini sanmıyorum. Bazı oyuncular bunu sorun olarak görebiliyor, o da onların bakış açısına bağlı” sözlerini kullanmıştı.

Sinan Boztepe: "Engel kalkacak"

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, Alex de Souza’nın imza töreninde transfer engelinin kaldırılacağını söyledi. Transfer çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Boztepe, “Transfer dönemi başlamadan önce transfer engelini kaldıracağız. Bu kadar transfer çalışması, transfer engelini kaldıramamak üzerine olamaz. Çalışmalarımızı yapıyoruz. Sözleşmelerimizi imzalayacağız, engelimizi kaldırır kaldırmaz da lisanslarını Türkiye Futbol Federasyonu’na bildireceğiz” bilgisini paylaştı.

Senin için hazırladığımız haberler