Antalyaspor'da başkan Sabri Gülel ve bazı yöneticilerden istifa kararı

İsmail Keles
09.10.2023 - 13:36 | Son Güncellenme: 09.10.2023 - 19:30

Süper Lig'de ortaya koyduğu futbolla son haftalarda dikkatleri çekmeyi başaran Antalyaspor’da sürpriz... Başkan Sabri Gülel ve yönetim istifa kararı aldı.

Antalyaspor'da başkan Sabri Gülel ve bazı yöneticilerden istifa kararı

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe ve Galatasaray’a karşı ortaya koyduğu başarılı futbolla beğeni toplayan, Samsunspor ve İstanbulspor galibiyetleriyle de puan anlamında çıkış yakalayan Antalyaspor’da istifa şoku yaşanıyor. Mart ayında 900 milyon TL’ye ulaşan borç yükü ve kulübün elektrikleri kesik bir şekilde Aziz Çetin’den başkanlığı devralan Sabri Gülel, istifa kararı aldı.

Sabri Gülel neden istifa kararı aldı?

Ciddi borç yüküyle devraldığı Antalyaspor A.Ş.’de borç seviyesini düşüren Sabri Gülel’in A.Ş. hisselerinin çoğunluğunu elinde bulunduran Antalyaspor Kulübü Derneği tarafından uygun çalışma ortamı yaratılmadığı gerekçesiyle bırakma kararı aldığı öğrenildi. Ayrılık kararını yönetim kuruluna bildiren Sabri Gülel’in resmi açıklamayı da kısa zamanda yapması bekleniyor.

Yöneticilerden de istifa edecekler

Sabri Gülel’in istifa kararı almasının ardından başka ayrılıkların da yaşanacağı öğrenildi. Sabri Gülel ile birlikte bazı yöneticilerin de istifasını vereceği bildirildi.

İlgini Çekebilir
Antalyaspor eski başkanı Aziz Çetin, depremzedeye sözünü tutmadı
Habere Git

Depremzedelere verilen sözler tutulmamış

Başkan Sabri Gülel, dün sosyal medya hesabından da dikkat çekecek açıklamalara imza atmıştı. O dönemin Başkanı Aziz Çetin’in Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından depremzedelere verdiği sözleri tutmadığını ifade eden Sabri Gülel, “1 Mart 2023 de omuz omuza depremzedeler için yapılan bağış kampanyasında dernek ve yönetim kurulu üyeleri adına verilen bağış sözünün tüm uyarılara karşı ödenmediğini öğrendim. Ulusal basına da yansıyan bu konuyu Türkiye Futbol Federasyonu başkan vekilinden de teyit ettim" ifadelerine yer vermişti. 

"Antalyasporumuzun itibarını kimse bu kadar düşüremez" diyen Gülel, "AŞ yönetimi ile bir araya gelerek, Antalyaspor derneği  eğer yarın depremzedeler için söz verilen ve  7 aydır ödenmeyen bu rakamı ödemez ise biz ödemeye karar verdik. Gerisi kamuoyu vicdanının taktiridir" açıklamasını yapmıştı. 

Son 4 haftadaki yenilgiler Fenerbahçe ve Galatasaray karşısında

Milli Araya topladığı 9 puanla 13. sırada giren Antalayspor, son 4 haftada 2 galibiyet aldı 2 kez sahadan yenik ayrıldı.  Akdeniz ekibi bu yenilgilere Fenerbahçe ve Galatasaray karşısında uğradı. Antalyaspor, Fenerbahçe'ye deplasmanda 3-2 ve bu hafta Galatasaray'a sahasında 2-0 mağlup oldu. 

Senin için hazırladığımız haberler