Antalyaspor'da yaşanan maaş krizinin perde arkası

17.04.2018 - 17:35 | Son Güncellenme: 17.04.2018 - 17:35

Antalyaspor'da yaşanan maaş krizinin perde arkası

Antalyaspor – Konyaspor maçının hemen öncesinde ev sahibi ekipte futbolcuların alacaklarının ödenmemesi gerekçesiyle antrenmanlara çıkmaması gündeme bomba gibi düşmüştü.

Çıkan bu haberlerin ardından Konyaspor maçından sonra açıklamada bulunan Antalyaspor Kulübü Başkanı Cihan Bulut, “Futbolcular bir gün salonda çalıştılar. Konyaspor maçı öncesi takımın havasını bozmak isteyen bir grubun çıkardığı dedikodular bunlar. Öyle bir şey olsaydı aynı gün ortaya çıkardı” ifadeleriyle çıkan haberleri yalanladı.

Cihan Bulut’un bu ifadelerine karşın gerçeğin hiç de öyle olmadığı ortaya çıktı. Kırmızı-Beyazlı futbolcuların, Konyaspor maçının öncesinde aldıkları ödeme sözünün tutulmaması sebebiyle ilk olarak geçtiğimiz hafta salı günü yapılacak antrenmanda yeşil sahaya çıkmayı reddederek, salonda çalıştı.

Çarşamba günü yeşil sahaya inen Kırmızı-Beyazlı futbolcular, ertesi gün antrenmana çıkmayacaklarını bildirmelerinin ardından saat 13.12’de kulübün basın birimi, çalışmanın basına kapalı olacağını duyurdu. Bu gelişmelerin ardından Kırmızı-Beyazlı yönetim, futbolculara ikinci kez ödeme sözü vererek antrenmana çıkmaları konusunda kendilerini ikna ederken, basın birimi de saat 19.19’da ikinci kez duyuru yaparak çalışmanın ilk yarım saatinin basına açılacağını belirtti.

3 maaş, 3 prim ve 28 maç başı alacağı bulunan futbolculara 2 maaş ve 2 prim ödemesi yapılacağı sözünü veren Antalyaspor yönetiminin bu sözünde durmaması ve 1 maaş ve 1 prime denk gelen 6.8 milyon TL dağıtmasıyla bir kez daha şok yaşayan futbolcuların, Cuma günü yapılacak antrenmanı boykot ederek çalışmaya çıkmadığı öğrenildi.

Futbolcuların, yönetime karşı verdiği tepkinin nedeninin; ödemelerde yaşanan gecikme değil, sezon başından bu yana verilen sözlerin yerine getirilmemesi olarak gösterildi.

AJANSSPOR ÖZEL

Senin için hazırladığımız haberler