Helton Leite, Brezilya Serie B ekibi Santos'a önerildi

Arif Can Yıldız
17.06.2024 - 16:45 | Son Güncellenme: 17.06.2024 - 16:51

Antalyaspor ile biten sözleşmesini yenilemeyerek takımdan ayrılan file bekçisi Helton Leite’nin menajerler aracılığıyla Santos’a önerildiği öğrenildi.

Helton Leite, Brezilya Serie B ekibi Santos'a önerildi

AJANSSPOR DIŞ HABER

Antalyaspor’da geçirdiği bir buçuk sezonun ardından geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Kırmızı-Beyazlı ekibe veda eden Helton Leite’nin yeni takımı belli oluyor. Bonservisi elinde olan başarılı file bekçisinin menajerler aracılığıyla Brezilya Serie B ekiplerinden Santos’a önerildiği iddia edildi.

Menajerler önerdi

Brezilyalı gazeteci Ademir Quintino’nun haberine göre sezonu Antalyaspor’da tamamlayan ve kariyerinde Portekiz ekiplerinden Botafogo ve Benfica’da da forma giymiş olan Helton Leite, önceliği kaleci transferi olan Brezilya’nın köklü ekiplerinden Santos’a önerildi.

7 maçta kalesini gole kapattı

Bu sezon Antalyaspor forması altında gösterdiği performansla Akdeniz ekibinin ligde kalıp ilk 10 içerisinde yer almasında büyük pay sahibi olan 33 yaşındaki file bekçisi, Kırmızı-Beyazlı formayla 34 maça çıktı. 34 maçta kalesinde 45 gol gören Brezilyalı kaleci bu maçların 7’sinde kalesini gole kapatmayı başardı.

Serie B’de mücadele ediyor

Geride bıraktığımız sezon 111 yılık tarihinde ilk kez küme düşme tecrübesi yaşayan Santos, Brezilya Serie B’de mücadele ediyor. Santos'un tarihinde ilk kez küme düşmesinin ardından Brezilyalı taraftarlar büyük olaylara neden olmuştu. Stat çevresinde bir çok taşkınlık olayı yaşanırken, bazı otobüs ve araçlar da ateşe verildi. Ayrıca Santos futbolcusu Mendoza'nın aracının da kundaklandığı iddia edilmişti.

Eski günlerine geri dönmek istiyor

Tarihinde 3 Copa Libertadores ve 8 Brezilya Serie A şampiyonluğu yaşayan Santos, bir an önce Serie B’den yükselip eski günlerine geri dönmek istiyor.

Senin için hazırladığımız haberler