Antalyaspor'dan Bülent Korkmaz ve transfer açıklaması!

16.11.2018 - 16:08 | Son Güncellenme: 16.11.2018 - 19:08

Antalyaspor'dan Bülent Korkmaz ve transfer açıklaması!

Spor Toto Süper Lig’de ortaya koyduğu başarılı performansla dikkatleri üstüne çeken Antalyaspor’un Basın Sözcüsü Murat Süğlün, hedefleri ve planlamalarını anlattı. Hedeflerinin ilk 10 içinde yer almak olduğunu ifade eden Akdeniz ekibinin yöneticisi, ”Çarçur edecek paramız yok.” diye konuştu.

Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Murat Süğlün’ün açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Antalyaspor’un başarılı performansının sırrı

Zaten çok iyi bir kadromuz vardı. Onu koruduk. Az sayıda transfer yaptık. Çok fazla para harcamadık. En düşük bütçeli takımlardan biriyiz ama iskelet kadroyu bozmadık. Bülent Korkmaz’ın çok ciddi katkıları oldu. Şehirle, taraftarla, futbolcularla, yönetimle bütünleşti. Bu etkenler Antalyaspor’u bu noktaya getiren sebepler.

"Hedefimiz ilk 10 içinde yer almak"

Bizim hedefimiz belli. Antalyaspor’un ligde kalmak gibi bir hedefi hiçbir zaman olmadı. Bizim hedefimiz ligi ilk 10 içinde bitirebilmek. Eğer Avrupa kupalarına gidebiliyorsak çok iyi olacak. Neden olmasın? Daha önce Konya gitmişti. Direkt Avrupa kupaları değil ama ilk 10 içinde ligi bitirmek istiyoruz.

"Çarçur edecek paramız yok"

Bülent Korkmaz’ın hedefi de ilk 10’da bitirmek. Yükselebildiğimiz kadar yükselmek istiyoruz. Hocanın da ligde kalmak gibi bir hedefi yok. Hedefsiz bir hoca değil. Antalyaspor’un da hedefleri var. Ayaklarımız yere sağlam basıyor. Çarçur edecek paramız yok. Bu kadro ve bütçeyle olduğumuz pozisyon, birçok takımdan iyi bir pozisyon. Milli arada hazırlık maçları yapacağız. Afganistan Milli Takımı ile bir maç yapmayı planlıyoruz. Stadyumda bakım-onarım var. Maç Antalya’da olacak.

"Erzurumspor deplasmanından puanla dönmek istiyoruz"

Akhisarspor maçı bizi çok üzen bir maç oldu. Çok iyi oynamıştık. Golü attıktan sonra oyuncularımıza ikinci golü atabilecek bir istek geldi ama gol yedik. Futbolda olan şeylerdir hatalar. Erzurumspor da yükselişte bir takım. İyi oynuyorlar. Zor bir deplasmana gideceğiz. Ama puan ya da puanlarla dönmek istiyoruz.

"Kenetlenmiş bir taraftar grubumuz var"

Antalya’da okul çalışmalarımız var. Antalyaspor formasıyla okula gidilebiliyor. Biz de buna destek verdik. İlk defa bir Süper Lig kulübü, okulun reklamıyla sahaya çıktı. Gençliğin Antalyaspor taraftarı olarak büyümesini istiyoruz. İnanılmaz kenetlenmiş bir taraftar grubumuz var. İnanılmaz bir atmosfer var Antalya’da.

"Hedefimiz altyapıya yatırım yapmak"

Bir altyapıya çok önem veriyoruz. Altyapıdan çıkan oyuncularımız kadroda. Doğukan da Ümit Milli Takım’da. Akademiyle ilgili çalışmalarımız var. Altyapıdan oyuncu yetiştirmediğiniz sürece, bu kurla paraları ödemek mümkün değil. Scout ekibimiz, Türkiye’de genç yetenekleri keşfetmek istiyor. Hedefimiz altyapıya da yatırım yapmak ve Antalyaspor’u iyi ellere emanet etmek.

"VAR sistemine inanıyoruz"

VAR sisteminin maçlarda katkı sağladığına inanıyorum. Bizim de zaman zaman canımız yandı. Ama en azından eski sistemde olan hataların önüne geçti. Biz inanıyoruz bu sisteme. Daha da düzelecektir. Ufak tefek hatalar var. Yeni bir sistem. Bu sistemin Türkiye için doğru olduğunu düşünüyorum.

"Hakemlerde bir art niyet görmedik, formsuz olabiliyorlar"

Art niyet sezmedik. Öyle bir hakemin olduğuna da inanmıyorum. Ben hakemlerin formsuz olduğunu düşünüyorum. Kasıtlı bir şey yok. Evet, Yaşar Kemal Uğurlu’yu eleştirmiştim. Bizim maçımızda büyük hatalar yaptı. 2 tane net penaltımızı vermedi, kırmızı kartlar göstermedi. 5 maç yaptık, kazanamadık. Yüzümüz gülmedi derken espri yapmıştım. Ama aynı hakemin sezon içinde bizim 3 maçımıza verilmemesi lazım. Biz bunu söyledik.

Ocak ayındaki transfer planlamaları neler?

Yönetimimize gelen herhangi bir talep yok. Hocamızın talebi olursa mutlaka değerlendiririz. Hocamızın gerekli gördüğü yerlere, bütçemiz doğrultusunda çalışmalar yaparız. Ama şu anda Bülent Korkmaz’dan bize gelen bir transfer talebi yok.

Senin için hazırladığımız haberler