Antalyaspor’dan Burak Yılmaz ve Yaşar Kemal Uğurlu’ya tepki

30.10.2018 - 13:55 | Son Güncellenme: 30.10.2018 - 13:55

Süper Lig’in 10. haftasında oynanan Antalyaspor – Trabzonspor maçı 1-1 eşitlikle sonuçlanırken, karşılaşmanın tartışmaları bitmek bilmiyor. Her iki ekip de hakem hatalarından isyan ederken, Antalyaspor cephesi Trabzonspor’un golcüsü Burak Yılmaz ve karşılaşmanın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu’yu topa tuttu.

Süper Lig’in 10. haftasında oynanan Antalyaspor – Trabzonspor maçı 1-1 eşitlikle sonuçlanırken, karşılaşmanın tartışmaları bitmek bilmiyor. Her iki ekip de hakem hatalarına isyan ederken, Antalyaspor cephesi Trabzonspor’un golcüsü Burak Yılmaz ve karşılaşmanın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu’yu topa tuttu.

Koza TV’de ekranlara gelen Kale Çizgisi programında Koray Geçgel’in konuğu olan Antalyaspor Futbol Şube Sorumlusu Aytaç Altay, Yaşar Kemal Uğurlu ismi açıklandığında büyük endişe yaşadığını ifade ederken, “Yaşar Kemal Uğurlu açıklanır açıklanmaz aman Allahım dedim. Ciddi tereddütlerimiz vardı. 7 maçımızı yönetti, 5 yenilgi, 1 beraberlik ve 1 galibiyet aldık. Trabzonspor’la oynadığımız son 2 maçı 3-0 kaybetmiş olmamız dikkat çekiciydi. Yaşar Kemal Uğurlu’da da çok fazla suç aramıyorum. Bunun tek sorumlusu MHK’dir. Bizim incelediğimiz gibi onlar da inceliyordur, neden Yaşar Kemal Uğurlu’yu bizim maçımıza veriyorlar?” dedi.

“Hep yanlı bir tutum vardı”

Yaşar Kemal Uğurlu’nun yanlı bir maç yönettiğini ifade eden Altay, “Trabzonspor isyan ediyor ama Antalyaspor hakkı daha çok yendi. Doğukan’ın pozisyonu olsun, Diego’nun penaltı pozisyonu olsun aslında mağdur olan bir taraf varsa o da Antalyaspor’dur.  Galatasaray maçında son dakikada yüzde yüz penaltımız verilmedi ama bununla ilgili konuşmadık ama son maça bakılınca Antalyaspor’un ne kadar zarar gördüğünü herkes gördü. Hep bir yanlı tutum vardı. Umarım aynı sorunlarla karşılaşmayız. Trabzonspor’un penaltı beklediği pozisyon penaltı değildi. Burak Yılmaz’ın pozisyonunu tribünde izlerken penaltı olmadığını anladım. Diego’nun pozisyonu daha netti. O an bize penaltıyı verse maç farklı yere giderdi” diye belirtti.

“Salih Dursun penaltı değil dedi”

Trabzonspor’un duraklama dakikalarında beklediği penaltı pozisyonunun kahramanlarından Salih Dursun ile ilgili de konuşan Altay, “Salih Dursun, maç sonunda ‘penaltı olabilir de olmayabilir de’ dedi.  Salih Dursun’a bu konuyu sordum. Salih Dursun kişisel fikrini söyledi. Takdiri futbol camiasına bırakıyorum. 90 dakika mücadele ettikten sonra açıklamalar çok sağlıklı olmayabilir. Ancak Trabzon yerel medyası penaltıyı itiraf gibi verdi ve oyuncuyu da zor durumda bıraktı. Salih de pozisyonu izledikten sonra penaltı olmadığını söyledi” ifadelerini kullandı.

Burak Yılmaz’a eleştiri

Antalyaspor taraftarının Burak Yılmaz’a olan tepkisine de değinen Aytaç Altay, “Burak Yılmaz’ın altyapısı Antalyaspor’da oldu. Burak Yılmaz’ın taraftarla bu şekilde iletişime girmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Umarım tekrarı yaşanmaz. Yine Antalya’ya gelecek, taraftarla iletişimini doğru noktaya getirmeli” diye konuştu.

İlk yarı hedefi belli oldu

Antalyaspor olarak hedeflerden de bahseden Aytaç Altay, “Bir hedef belirlemenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Maç maç bakmak lazım. 10.hafta sonunda Fenerbahçe dışında 4 büyüklerle de maçımız kalmadı. Şu anda 17 puanımız var, 25-26 puanda ilk yarıyı bitirirsek üst sıralarda yer bulabiliriz. Amacımızın ilk 10 içerisinde ligi bitirmek olmalı” diye ifade etti.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler