Antalyaspor'da Marcelo Lins Martin, Borussia Dortmund İle Anlaşma Sağladı

İsa Kethüda
06.06.2023 - 10:05 | Son Güncellenme: 06.06.2023 - 10:11

Nuri Şahin ile devam kararı alan Antalyaspor’da teknik ekipten ayrılıklar ise devam ediyor. Akdeniz ekibinde Marcelo Lins Martin, Borussia Dortmund ile anlaştı.

Antalyaspor'da Marcelo Lins Martin, Borussia Dortmund İle Anlaşma Sağladı

KORAY GEÇGEL – AJANSSPOR

Nuri Şahin ile gelecek sezon da yoluna devam edecek Süper Lig ekibi Antalyaspor’da teknik heyette ise ayrılıklar devam ediyor. 

Marcelo Lins Martin ayrılma kararı aldı

İlk olarak geçtiğimiz kasım ayında Nuri Şahin’in yardımcılarından Michael Lindeman ayrılık kararı alırken, Alfons Groenendijk de Nisan ayında yola devam etmeyeceğini duyurdu. Kırmızı-Beyazlılarda son ayrılacak isim ise Marcelo Lins Martin oldu.

Almanya’ya dönüyor

Geçen sezon Nuri Şahin’in ekibinde yer alan ve ayrılık kararı alan 3’üncü teknik adam olan Marcelo Lins Martin, kariyerine başladığı Almanya’ya dönüyor. 

İlgini Çekebilir
Fatih Terim’in öğrencileri Antalyaspor yolunda
Habere Git

2008-2013 yılları arasında Bayern Münih’te görev alan 43 yaşındaki teknik adam, bir başka Alman devi Borussia Dortmund ile anlaşma sağladı. 

Şampiyonlar Ligi’ni kazandı

Marcelo Lins Martin, Bayern Münih kariyerinde pek çok başarıya imza atmıştı. 2 kez Bundesliga şampiyonluğu, 2 kez Almanya Kupası ve 2 kez de Almanya Süper Kupası’nı kariyerine ekleyen Martin, en çarpıcı başarısını ise 2012-2013 sezonunda Jupp Heynckes önderliğinde Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırarak yaşadı.

Marcelo Martins kimdir?

2001 yılından itibaren atletik performans antrenörü olarak çalışmaya başladı. 2004 yılında ABD Beyzbol liginde Pittsburg Pirates takımında performans antrenörü olarak çalıştı. 2008 yılına kadar ABD'de beyzbol (MLB), buz hokeyi (NHL), Amerikan futbolu (NFL), futbol (MLS), basketbol (NBA) takımlarındaki sporcular için atletik performans antrenörü olarak görev yaptı. 2008-2009 ile 2012-2013 sezonları arasında Almanya'nın Bayern Münih takımında atletik performans antrenörü olarak çalıştı ve bu dönemde Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu kazandı. 

İlgini Çekebilir
Büyükekşi, Kuntz'un kaderini çizdi
Habere Git

2014'te ABD Milli Futbol Takımı'nda yardımcı performans antrenörü, 2015-2016 sezonunda ise aynı takımda performans antrenörü olarak görev aldı. 2015-2017 yılları arasında Brezilya'nın Atletico Paranaense takımında Performans Koordinatörü, 2018-2019 sezonunda Avustralya'nın Western Sydney Wanderers Futbol Kulübü'nde, 2019 yılında ise Brezilya'nın EC Bahia takımlarında Performans Antrenörü olarak çalıştı. Son olarak Brezilya'nın CSA takımında da aynı görevi yürüten Martins, Brezilya Futbol Konfederasyonu A ve B Eğitmen Lisansı'na sahip. 13 Ekim 2021 tarihinden itibaren Antalyaspor'da atletik performans antrenörü olarak görev yapmaya başladı.

Senin için hazırladığımız haberler