Antalyasporlu Mukairu devlerin listesinde

13.04.2021 - 14:56 | Son Güncellenme: 13.04.2021 - 15:00

Transfer haberleri... Antalyaspor'un sezon başında Belçika ekibi Anderlecht'e kiraladığı Paul Mukairu, Juventus dahil olmak üzere Avrupa devlerini peşine taktı. İşte detaylar...

Antalyasporlu Mukairu devlerin listesinde

AJANSSPOR - HABER

Antalyaspor'un Ali Şafak Öztürk'ün başkan olduğu dönemde transfer ettiği ve sezon başında satın alma opsiyonuyla Belçika'nın Anderlecht takımına kiraladığı Paul Mukairu, Avrupa'nın dev kulüplerinin takibine girdi. 

Anderlecht'te gösterdiği performansla beğeni toplayan Njeryalı futbolcuyla ilgili olarak Lider TV'ye açıklamada bulunan Menajeri Serdar Ertemçöz, Tottenham, Roma, Milan, Ajax ve Bayer Leverkusen gibi takımların girişimde bulunduğu yönünde çıkan haberlerle ilgili olarak, "Avrupa'da Anderlecht ve benzeri portföyde takımların genç oyuncularının takip edilmesi çok normal. İçlerinde realitesi olanlar var, yansıtılmayanlar var" ifadelerini kullandı.

"JUVENTUS TAKİP EDİYOR"

Paul Mukairu'nun Anderlecht'e transfer olduğu dönemdeki görüşmelerle ilgili olarak da bilgi veren Ertemçöz, "Anderlecht'ten önce İtalya'dan 2, Hollanda'dan 1 kulüp resmi teklifte bulunmuştu. Juventus'tan resmi bir teklif almadık ama onların da scout ekipleri Mukairu'yu takip ediyordu. Anderlecht'in genç oyunculara verdiği değer sebebiyle Antalyaspor da biz de Belçika ekibini tercih ettik. Ekonomik anlamda da Antalyaspor'un memnun olduğu bir anlaşma yapıldı" diye belirtti.

PAY ALMA ISRARI

Antalyaspor'un Mukairu'nun sonraki satışından pay almak için Anderlecht ile yoğun pazarlıklar yaptığını belirten Serdar Ertemçöz, "Genç oyuncuların piyasaya çıktığı bir dönemde kulüpler, çok büyük paralar peşinde koşamamalı. İkinci satıştan sağlanacak gelirle daha büyük kazanç elde edebilecekler. Antalyaspor da haklı olarak ikinci satıştan hak talep etti. Israr etti ve orta nokta bulunup, anlaşma sağlandı" dedi.

HAZİRAN AYINA KADAR SÜRE VAR

Nijeryalı futbolcunun Belçika'da mutlu olduğunu ve orada devam etmek istediğini söyleyen Ertemçöz, "Gittiği yerde çabuk adapte olabilen bir yapısı var. Kendisini çabuk sevdirdi ve orada değer görüyor. Performansı da ilk senesine göre oldukça iyi. Anderlecht satın alma opsiyonunu Haziran ayına kadar kullanabilir. Şu ana kadar gidişat olumlu, ancak futbol anlık oynanıyor. Hiçbir şey garanti değil. Sezon sonu geldiğinde kararlarını göreceğiz" sözlerini kullandı.

"ANTALYASPOR MARKA OLACAK"

İsviçre'de yaşayan ve Avrupa'yı yakından takip ettiğini söyleyen Serdar Ertemçöz, Antalyaspor'da Ali Şafak Öztürk döneminde başlatılan alt yapı çalışmalarının dikkatle takip edildiğini vurguladı. Paul Mukairu'yu profesyonel yapan kulübün Antalyaspor olduğuna ve bunun Kırmızı-Beyazlılar için gurur kaynağı olduğunu söyleyen Ertemçöz, "Antalyaspor, genç ve potansiyeli oyuncuları sayesinde artık Avrupa'da adı duyuluyor ve daha da duyulacak. Çok önemli oyuncuları var. Antalyaspor'un ismi ciddi anlamda Avrupa'da bir marka olacaktır. Süper Lig'e baktığımız zaman en fazla genç oyuncu oynatan takım Antalyaspor. Alt yapı olarak çok ciddi bir organizasyona sahipler. Sedat Karabük önderliğinde son 2 senede yapılanlara şapka çıkarıyorum. Arkası da gelecektir" sözlerine yer verdi.

Senin için hazırladığımız haberler