Antalyaspor'un gençleri devleri peşine taktı

09.06.2020 - 12:18 | Son Güncellenme: 09.06.2020 - 12:30

Antalyaspor'un gençleri devleri peşine taktı

Son yıllarda genç futbolculara verdiği önemle dikkat çeken Antalyaspor, Başkan Ali Şafak Öztürk'ün altyapının başına Sedat Karabük'ü getirmesiyle birlikte bu çalışmalarının meyvelerini almaya başladı. 2019-2020 sezonunda Süper Lig'de Fenerbahçe'nin ardından gençlere en çok şans veren takım olan Antalyaspor'da Nazım Sangare, Doğukan Sinik, Paul Mukairu ve Bünyamin Balcı pek çok önemli kulübü peşine takmayı başardı.

Nazım Sangare devlerin listesinde

2017 yılında Almanya 3. Lig takımlarından Osnabrück'ten transfer edilen Nazım Sangare, son 2 sezonda gösterdiği performansla A Milli Takım'a kadar yükselmeyi başardı. Mevkisinde Süper Lig'in en iyi isimleri arasında gösterilen 26 yaşındaki futbolcunun, transfer sezonunun önemli isimlerinden birisi olması beklenirken, şimdiden Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile anılmaya başladı. Antalyaspor ile olan sözleşmesi 2022 yılında tamamlanacak başarılı futbolcu için Bundesliga'dan bazı takımların da girişimlerde bulunduğu belirtiliyor.

Doğukan Sinik'in talipleri artıyor

Antalyaspor'da oynadığı dönemde Samuel Eto'o'nun övgüyle bahsettiği Doğukan Sinik de transfer dedikodularının merkezinde yer alan futbolculardan birisi oldu. Ümit Milli Takım formasını da giyen 21 yaşındaki futbolcu için Türkiye'den Fenerbahçe ile Trabzonspor'un yanı sıra yurtdışından da Dinamo Zagreb ve Genk'in de girişimde bulunduğu ifade ediliyor.

Mukairu'dan büyük patlama

Antalyaspor'un bu sezon en dikkat çeken ismi ise Paul Mukairu oldu. Geçtiğimiz sezon Antalyaspor'un U 19 takımının formasını giyen 20 yaşındaki Nijeryalı, ortaya koyduğu futbol ile yurtiçi ve yurtdışından pek çok takımla anılmaya başladı. Bu sezon ligde çıktığı 20 maçta 3 kez gol sevinci yaşayan genç futbolcuyla Juventus, Monaco, Lille, Leipzig ve PSV'nin girişimde bulunacağı haberleri dış basında yer aldı. Mukairu ile Süper Lig'den ise Beşiktaş ile Galatasaray'ın da girişimde bulunduğu basına yansıdı.

Bünyamin 15 maçta hayran bıraktı

Profesyonel olarak ilk resmi maçına bu sezon çıkan Bünyamin Balcı da kendisine hayran bırakan Antalyasporlu futbolcuların arasında yer buldu. Nazım Sangare'nin sakatlığıyla birlikte sezonun ikinci yarısında savunmanın sağında direkt görev alan 20 yaşındaki yetenek, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda 15 maça çıkarken, sağ bek arayışlarında bulunan Beşiktaş'ın listesine girmeyi başardı. Antalyaspor'un altyapısında yetişen Bünyamin Balcı, aynı zamanda Futsal U19 Milli Takımı'nın da kaptanlığını yapıyor.

Senin için hazırladığımız haberler