Antalyaspor'da Haji Wright ABD Milli Takımı İle Dünya Kupasına Gidecek

Salim Manav
05.05.2022 - 10:50 | Son Güncellenme: 05.05.2022 - 11:12

Süper Lig’de Antalyaspor'la çıktığı son 7 maçta 7 gol, 1 asistlik performans sergileyerek en formda santrforlar arasında yerini alan ABD’li golcü Haji Wright'a Dünya Kupası yolu açıldı. Detaylar haberimizde...

Antalyaspor'da Haji Wright ABD Milli Takımı İle Dünya Kupasına Gidecek

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'de Antalyaspor'da ortaya koyduğu performansla vatandaşlarının Dünya Kupası yolunda büyük desteğini alan 24 yaşındaki golcü Haji Wright için sevindirici haber, ABD Teknik Direktörü Gregg Berhalter'den geldi.

Resmen açıkladı

Haziran ayında Dünya Kupası öncesi 4 hazırlık maçının yapılacağı bir kamp düzenleyecek ABD Milli Takımı kadrosuna Haji Wright'ın da davet edileceği açıklandı.

Konuyla ilgili olarak konuşan Teknik Direktör Gregg Berhalter, Cameron Carter-Vickers ile birlikte Haji Wright'ı kadroya dahil etmeyi planladığını resmen duyurdu.

İkinci yarıya damga vurdu

Antalyaspor'un ikinci yarıdaki çıkışında büyük katkı sahibi olan Haji Wright, bin 636 dakika sahada kaldığı süre içerisinde 12 gol kaydederek, Kırmızı-Beyazlılarda son yılların en başarılı istatistiğinin sahibi oldu. 136.3 dakikada 1 gol ortalaması tutturan genç futbolcu, Samuel Eto’o’yu geride bırakarak Ömer Şişmanoğlu ve Mevlüt Erdinç’in ardından son 10 yılda Antalyaspor formasını giyen en başarılı golcü olmayı başardı.

Kariyer rekorunu egale etti

Antalyaspor formasıyla bu sezon Süper Lig’de ve Türkiye Kupası’nda 13 gole imza koyan Haji Wright, kariyer rekorunu da egale etti. Profesyonel takımlarda bugüne kadar en yüksek gol sayısına geçen sezon SönderjyskE formasıyla 36 maçta 13 gol ile ulaşan Haji Wright, bu sezon ise aynı sayıya 32 karşılaşmada ulaştı. ABD’li futbolcu, kalan 3 haftada en az 1 gol daha atması halinde kariyerinin en iyi sezonunu geçirmiş olacak.

Senin için hazırladığımız haberler