Antalyaspor’un kadro dışı bıraktığı Sagiv Jehezkel'e ülkesinden talip çıktı

Özgür Koç
16.01.2024 - 10:51 | Son Güncellenme: 16.01.2024 - 10:58

Antalyaspor'un, Trabzonspor maçında attığı golün ardından İsrail'in Gazze işgaline destek veren sevinç gösterisi nedeniyle kadro dışı bıraktığı Sagiv Jehezkel'e ülkesi İsrail’den talip çıktı çıktı.

Antalyaspor’un kadro dışı bıraktığı Sagiv Jehezkel'e ülkesinden talip çıktı

Koray GEÇGEL - AJANSSPOR

Süper Lig’in 20.haftasında Trabzonspor’a karşı attığı golün ardından yaptığı gol sevinci sebebiyle önce Antalyaspor’da kadro dışı kalan, gözaltına alındıktan sonra da Türkiye’den ayrılan Sagiv Jehezkel’in sözleşmesinin de fesih edileceği açıklandı. Dün akşam saatlerinde İsrail’e ulaşan 28 yaşındaki futbolcunun ilk talibi ülkesinden çıktı.

Maccabi Tel Aviv istiyor

Antalyaspor’un sözleşmesini feshedeceğini açıkladığı Sagiv Jehezkel’e ilk talip İsrail’in köklü ekiplerinden Maccabi Tel Aviv oldu. Başkent ekibinin futbolcuyla ilk teması kurduğu öğrenildi. Maccabi Tel Aviv dışında İsrail’den 2-3 kulübün daha milli futbolcuyu kadrosuna katmak istediği gelen haberler arasında yer aldı. 

Konferans Ligi’nde mücadele ediyor

İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv, UEFA Konferans Ligi’nde mücadele ediyor. B Grubu’nda Gent, Zorya Luhansk, Breidablik ile mücadele veren Tel Aviv temsilcisi, 15 puanla lider olarak adını bir üst tura yazdırdı.

UEFA’dan özel izin gerekli

Bu sezonu Hapoel Beer Sheva’da açan ve sonrasında Antalyaspor forması giyen Sagiv Jehezkel’in 3’üncü takıma transfer olabilmesi için UEFA’dan özel izin çıkması gerekiyor. Aksi durumda bir futbolcu, aynı kıta içerisinde bir sezon içerisinde 2’den fazla takımda forma giyemiyor. 

8 gole katkı koydu

Bu sezon Antalyaspor’da 13 kez Süper Lig’de sahaya çıkan Sagiv Jehezkel, 6 gol ve 2 asist üretti. 918 dakika oyunda kalan İsrailli futbolcu, Adam Buksa’nın ardından Kırmızı-Beyazlıların en golcü ikinci ismi durumundaydı. Hapoel Beer Sheva’da da ligde 2, Avrupa Ligi Elemeleri’nde de 4 maça çıkan Jehezkel, 1 kez asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler