Antalyaspor’un tazminat ödeyeceği İsrailli futbolcu yeni takımını buldu

Orhan Gülek
22.07.2024 - 23:14 | Son Güncellenme: 22.07.2024 - 23:18

FIFA’nın Antalyaspor ile olan sözleşmesini geçersiz kabul ederek, serbest bıraktığı İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel, ülkesinin takımlarından Maccabi Tel Aviv ile 3 yıllık sözleşmeye imzasını attı.

Antalyaspor’un tazminat ödeyeceği İsrailli futbolcu yeni takımını buldu

AJANSSPOR - HABER

Antalyaspor’dan ve Türkiye’den yaptığı gol sevinci sebebiyle olaylı bir şekilde ayrılan Sagiv Jehezkel’in FIFA’ya yaptığı şikayet geçtiğimiz hafta sonuçlanırken; FIFA, İsraillli futbolcuyu serbest bıraktı. FIFA’nın Antalyaspor’un futbolcuyla 100 bin Euro ödemesine de karar verdiği İsrailli futbolcu, yeni kulübünü buldu.

3 yıllık imzaladı

29 yaşındaki futbolcu, daha önce anlaşmaya vardığı ancak Antalyaspor ile olan sözleşmesi devam ettiği için resmiyet kazandıramadığı Maccabi Tel Aviv ile imza attı. İsrailli futbolcu, başkent ekibiyle 3 yıllık sözleşme imzaladı.

“Daha aç olarak dönüyorum”

İmzanın ardından açıklamada bulunan Jehezkel, “Benim için bir çemberin kapanışı olacak. Maccabi Tel Aviv'e imza attığım için mutluyum. Maccabi'ye gelmemle ilgili olarak bu dönem boyunca taraftarlardan çok sayıda destek mesajı aldım, bu da beni çok motive etti ve özellikle Bloomfield'da oynamak için sabırsızlanıyorum. Her zamankinden daha aç olarak geri dönüyorum” dedi.

Yasağa dönebilir

FIFA, Antalyaspor’dan ayrıca tazminat ödemesine de hükmetti. Jehezkel’in 1.2 milyon Euro’luk beklentisini kabul etmeyen FIFA, 1 Ocak ile 24 Ocak’a kadar olan kısım için 45 bin Euro, 25 Ocak’tan sonraki kısım için de 35 bin Euro ödenmesine karar verirken, faizlerle birlikte bu rakamın 100 bin Euro’yu bulacağı ifade edildi. Antalyaspor’un söz konusu borcunu 45 gün içerisinde ödememesi halinde transfer engeline bir dosya daha eklenecek.

Bonservis borcu devam ediyor

Antalyaspor’un geçtiğimiz sezon başında Hapoel Beer Sheva’dan transfer ettiği Sagiv Jehezkel için halen bonservis borcu da bulunuyor. İsrail medyasından Sports Walla’nın haberine göre, Sagiv Jehezkel’in bonservisinin halen ödenmemesi sebebiyle Hapoel Beer Sheva, FIFA’nın yolunu tutacak. Geçtiğimiz sezon başında 850 bin Euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen Sagiv Jehezkel için bugüne kadar 200 bin Euro ödeme yaptığı öne sürülürken, 6 aydır ödeme gelmemesi sebebiyle Hapoel Beer Sheva’nın FIFA yolunu kullanmaya hazırlandığı iddia edildi.

Senin için hazırladığımız haberler