Giannis Antetokounmpo'dan Ergin Ataman'a: “Sen dünyanın en iyi koçusun"

Özgür Koç
27.05.2024 - 11:49 | Son Güncellenme: 27.05.2024 - 11:59

Turkish Airlines EuroLeague Final Four final maçında Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos, Real Madrid‘i mağlup ederek şampiyon oldu. Ataman'a NBA yıldızı Yunan oyuncu Giannis Antetokounmpo'dan büyük övgü geldi. İşte detaylar...

Giannis Antetokounmpo'dan Ergin Ataman'a: “Sen dünyanın en iyi koçusun"

AJANSSPOR - HABER

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen THY EuroLeague Dörtlü Final organizasyonunun finalinde, Yunanistan ekibi Panathinaikos ile İspanya temsilcisi Real Madrid karşı karşıya geldi.

Panathinaikos, 7. kez şampiyon oldu

Uber Arena’da oynanan karşılaşmada Ergin Ataman'ın takımı Panathinaikos, Real Madrid'i 95-80 yeherek 7. kez EuroLeague şampiyonu oldu.

Ergin Ataman 3. kez kupayı kaldırdı

Yunan ekibiyle EuroLeague’de şampiyonluğa uzanan başantrenör Ergin Ataman, Avrupa'da kariyerindeki 6. kupayı kazandı.

Anadolu Efes'le 2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarında THY EuroLeague'de zafere ulaşan Ergin Ataman, Panathinaikos ile Avrupa basketbolunun en büyük kupasındaki3. şampiyonluğunu yaşadı.

Antetokounmpo'dan Ergin Ataman'a övgü

Karşılaşmanın ardından ise kariyerinde 1 NBA şampiyonluğu ve 2 MVP ödülü bulunan Nijerya asıllı Yunan basketbolcu Giannis Antetokounmpo, final maçının ardından sahanın içine girerek Ergin Ataman'ı kutladı.

29 yaşındaki yıldız Panathinaikos'un Türk çalıştırıcısı Ergin Ataman'a "Sen dünyanın en iyi koçusun." dedi.

İşte o anlar:

 

"Çok gurur verici"

Ergin Ataman, şampiyonluğun ardından düzenlenen basın toplantısında Antetokounmpo hakkındaki sözleriyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Giannis Antetokounmpo maçtan sonra yanıma gelip ‘dünyanın en iyi koçu sensin’ dedi. NBA’de MVP olmuş bir oyuncunun gelip bunu demesi gerçekten çok gurur verici. Özellikle bunu sadece Avrupa için değil, tüm dünya için dedi. O yüzden teşekkürler Giannis."

Senin için hazırladığımız haberler