Antoine Griezmann, Atletico Madrid'den ayrılacağını açıkladı

14.05.2019 - 22:57 | Son Güncellenme: 15.05.2019 - 01:57

Antoine Griezmann, Atletico Madrid'den ayrılacağını açıkladı

İspanya La Liga ekiplerinden Atletico Madrid forması giyen Fransız yıldız oyuncu Antoine Griezmann, Atletico Madrid'den ayrılacağını teknik direktör Diego Simeone'ye açıkladı.

 

İspanyol medyasında yer alan haberlere göre; Atletico Madrid'in yıldız oyuncusu Antoine Griezmann takımdan ayrılacağını bugün teknik direktör Simeone ve Atletico Madrid CEO'su Gil Marin'e iletti. 

 

Fransız yıldızın bu hafta Levante ile oynanacak maçta son kez Atletico Madrid'in formasını giyeceği belirtildi.

 

Griezmann'ı bir süredir Katalan ekibi FC Barcelona kadrosuna katmak istiyor. Fransız yıldızın Barcelona'ya imza atması an meselesi.

 

Katalan ekibi Griezmann'ın 125 milyon Euro olan serbest kalır maddesini ödeyecek ve ardından 5 yıllık sözleşmeye imza attıracak.

 

2023 yılına kadar sözleşmesi devam eden Fransız yıldız bu sezon Madrid ekibiyle çıktığı 47 maçta 21 gol, 10 asist ile oynadı.

 

 

Antoine Griezmann, Atletico Madrid'den ayrıldığını resmen açıkladı: "Beraber inanılmaz 5 yıl geçirdik. Her şey için çok teşekkür ederim. Her zaman kalbimde olacaksınız"

 

Öte yandan, Atletico Madrid'e Real Sociedad'dan transfer olan Griezmann anlaşma gereği bonservisinin yüzde 20'lik dilim yani vergilerin düşmesiyle 24 milyon Euro da eski takımına kazandırmış olacak.

 

Şimdiye kadar karşılaştığın en iyi oyuncu kim sorusuna Griezmann, "Frenkie de Jong diyebilirim. Çünkü ona baskı yapmaya çalıştım ama hiç başaramadım." ifadelerini kullanmıştı.

Griezmann, Barcelona'ya transfer olması durumunda Frenkie de Jong ile takım arkadaşı olacak.

 

2014 yılından beri Atletico Madrid forması giyen Griezmann çıktığı 256 karşılaşmada 133 gol, 50 asist yaptı.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Senin için hazırladığımız haberler