Antonio Conte'nin yeni adresi belli oldu

Cem Ergün
27.04.2024 - 18:06 | Son Güncellenme: 27.04.2024 - 18:31

Son olarak Premier Lig ekiplerinden Tottenham'ı çalıştıran İtalyan teknik direktör Antonio Conte'nin yeni takımının belli olduğu iddia edildi. Detaylar...

Antonio Conte'nin yeni adresi belli oldu

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Rai Sport'ta yer alan habere göre; Antonio Conte, 1 sezonluk suskunluğunun ardından Serie A ekibi Napoli'nin başına geçmeye hazırlanıyor. İtalyan devini, Conte ile anlaşmaya vardığı kaydedildi.

3 yıllık anlaşmaya varıldı

Haber detayında Napoli'nin, Antonio Conte ile her konuda anlaşmaya vardığı ifade edildi. Conte'nin, İtalya'da sezonun sona ermesiyle birlikte 3 yıllık sözleşmeye imza atması bekleniyor.

Napoli'de işler yolunda gitmedi

Serie A'da geçtiğimiz sezon şampiyonluğa ulaşan Napoli'de bu sezon işler istendiği gibi gitmedi. Sezona şampiyon teknik adam Rudi Garcia liderliğinde başlayan Napoli'de, 13. haftada yollar ayrıldı ve Walter Mazzarri takımın başına geçti. Mazzarri yönetiminde de kötü gidişatı sonlandıramayan İtalyan ekibi, Francesco Calzona'yı göreve getirmişti.

Napoli, bu sezon ligde geride kalan 33 maçta 13 galibiyet, 10 beraberlik, 10 mağlubiyet alarak 49 puan topladı ve 8. sırada kendine yer buldu.

Antonio Conte'nin kariyeri

Napoli ile anlaştığı kaydedilen Antonio Conte, antrenörlük kariyerine AC Siena'da yardımcı antrenör olarak başladı. Conte, sırasıyla; Arezzo, Bari, Atalanta ve AC Siena'da teknik direktör olarak görev yaptıktan sonra, 2011-12 sezonunda Juventus'un başına geçti.

4 sezon boyunca Juventus'un liderliğini yapan deneyimli çalıştırıcı, 2014 ve 2016 yılları arasında İtalya Milli Takımı'nın başına geçti. Milli takım macerasının ardından Conte, sırasıyla; Chelsea, Inter ve Tottenham'da teknik direktör olarak görev yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler