Fenerbahçe'nin yıldızı Fred'in kırmızı kartında "Aptal" karmaşası

Özgür Koç
22.12.2023 - 08:38 | Son Güncellenme: 22.12.2023 - 12:10

Fenerbahçe'de, Kayserispor maçında kırmızı kart gören Fred'e PFDK'nın vereceği ceza beklenirken, hakem raporu ile Fred'in ifadesindeki çelişki ortaya çıktı. İşte detaylar...

Fenerbahçe'nin yıldızı Fred'in kırmızı kartında "Aptal" karmaşası

Kayserispor'u 4-3 mağlup ettiği maçın 90+8. dakikasında Fred'i kaybeden Fenerbahçe, PFDK'nın açıklayacağı cezaya kilitlendi.

"Aptal" dedi karmaşası

Karşılaşmanın hakemi Zorbay Küçük, direkt attığı Brezilyalı için raporunda 'Küfür etti' diye belirtti. Akşam'da yer alan habere göre; hakem Küçük, Brezilyalı futbolcunun "Why are you giving foul? F*cking stupid referee" (Neden faul veriyorsun? Lanet aptal hakem!) dediğini yazdı. Brezilyalı futbolcu ise sarı lacivertli yöneticilere, "This is stupid foul" (Bu ne aptalca faul!) dediğini aktardı.

Fenerbahçe, Tahkim'e başvuracak

Disiplin Talimatı'na göre Fred'e 3 ila 7 maç arasında bir ceza gelecek. Brezilyalı futbolcu, Süper Lig'de Pazar günü Kadıköy'de onanacak Galatasaray derbisini her halükarda kaçırıyor. Sarı-Lacivertliler, PFDK'dan hangi ceza çıkarsa çıksın Tahkim Kurulu'na gidecek. 30 yaşındaki futbolcu 4 ya da üstünde bir ceza alırsa Suudi Arabistan'da oynanacak Süper Kupa finalini kaçıracak. Fenerbahçe cephesi, Brezilyalı'nın en azından Süper Kupa'ya yetişmesi için itirazda bulunacak.

Fred'siz 5 maçta 11 puan kayıp

Kanarya'nın en kilit ismi olarak gösterilen Fred, dönüşüyle birlikte takımının yeniden galibiyet serisi başlatmasını sağladı. Brezilyalı futbolcunun oynadığı 18 maçın tamamını kazanan Sarı-Lacivertliler, forma giymediği 5 maçta ise sadece 1 galibiyet alabildi. Fener, 30 yaşındaki orta sahanın yokluğunda Trabzon'a 3-2, Ludogorets'e 2-0, Nordsjaelland'a 6-1 kaybetti. Adana Demir karşılaşması golsüz beraberlikle biterken tek galibiyet 2-1'lik Karagümrük zaferi oldu.

Kariyerinde ilk kez direkt kırmızı kart gördü

Profesyonel futbolculuk hayatı boyunca 426 maça çıkan 30 yaşındaki Brezilyalı futbolcu Kayserispor karşılaşmasında kariyerinin ilk direkt kırmızı kartını gördü. Yıldız futbolcu daha önce 3 kez çift sarı karttan kırmızı kart ile cezalandırılmıştı.

Fred'in çift sarı karttan kırmızı gördüğü maçlar şöyle:

1- 29 Eylül 2016 Shaktar Donetsk - Braga:  25. dk ilk sarı, 47. dakika ikinci sarıdan kırmızı kart. 

2- 10 Aralık 2017 Zorya Luhansk - Shaktar Donetsk: 53. dk ilk sarı kart, 86. dakika ikinci sarıdan kırmızı kart.

3- 2 Aralık 2020 Manchester United - PSG: 23. dk ilk sarı kart, 70. dakika ikinci sarıdan kırmızı kart.

18 maçta 6 asist yaptı

Fenerbahçe, sezon başında Premier Lig ekibi Manchester United'dan 9.7 milyon euro karşılığında kadrosuna kattığı Fred ile 1 yılı opsiyonlu 5 yıllık sözleşme imzaladı. Sarı lacivertli forma ile 18 maçta forma giyen Brezilyalı orta saha bu karşılaşmalarda 6 kez gol pası verdi. 

Güncel piyasa değeri 19 milyon Euro

Futbol kariyerine Brezilya ekibi Internacional'de başlayan Fred, daha sonra Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk ve Manchester United'da toş koşturdu. Yıldız futbolcunun güncel piyasa değeri 19 milyon euro. 

Senin için hazırladığımız haberler