Ara transfer dönemine koronavirüs damgası!

02.02.2021 - 17:18 | Son Güncellenme: 02.02.2021 - 17:47

Küresel salgın tüm hayatı olumsuz etkilediği gibi, futbolu da mali olarak etkiliyor. Avrupa'nın 5 büyük liginin takımları, ara transfer dönemindeki harcamalarını, daha önceki ara transfer dönemlerine nazaran ciddi ölçüde azalttı. İşte detaylar…

Ara transfer dönemine koronavirüs damgası!

Koronavirüs salgını, tüm insanlığı her konuda olumsuz etkiledi. Olumsuz anlamda en çok etkilenen alanlardan biri de futbol.

Buna binaen, TRT Spor’un haberine göre, Covid-19 salgını futbolda ara transferi de vurdu.

Pandemi sebebiyle futbolun en çok gelir elde eden 20 kulübünün, 2 milyar Euro civarı maddi kayba uğradığı tahmin ediliyor.

Ekonomik olarak zor günlerden geçen futbol takımları son yıllara nazaran bu sezon ara transferde daha az para harcamak durumunda kaldı.

Bu sebeple, Avrupa’daki 5 büyük ligin (İngiltere Premier Lig, İtalya Serie A, Almanya Bundesliga, İspanya La Liga ve Fransa Ligue 1) takımlarının ödedikleri bonservis fiyatlarında ciddi ölçüde düşüşler yaşandı.

Geçtiğimiz yıl ara transferde 930 milyon Euro harcayan 5 büyük ligin takımlarının kasalarından, bu ara transferde 262 milyon Euro çıktı.

Yeni yılın ilk ayı boyunca 85,5 milyon Euro’luk harcama yapan Premier Lig ekiplerini, yaklaşık 78 milyon Euro ile Serie A ve yaklaşık 48,5 milyon Euro ile Bundesliga izledi.

Ülkemiz ise, 23 milyon 830 bin Euro bonservis bedeli harcanmasıyla 8'inci sırada kendine yer buldu.

Bu sezon ara transfer döneminde 3 futbolcu transfer eden, 7 futbolcuyu da takımdan gönderen Premier Lig kulübü West Ham United, ödediği 26 milyon 400 bin Euro bonservis bedeli ile en çok para harcayan takım oldu.

Geride bıraktığımız yılın bu dönemlerinde Bundesliga ekibi Hertha Berlin, 78 milyon euro bonservis harcamasıyla listenin zirvesinde yer alıyordu.

Senin için hazırladığımız haberler