Suudi Arabistan, Pro Lig Şampiyonunu ‘Wild Card’ İle Şampiyonlar Ligi’ne Gidecek

Ali Bozkurt
18.08.2023 - 08:31 | Son Güncellenme: 18.08.2023 - 08:34

Yaptığı dünya yıldızı transferleriyle tüm ilgili üzerine çeken uudi Arabistan, Pro Lig şampiyonunu ‘wild card’ ile Şampiyonlar Ligi’ne gideceği iddia edildi.

 Suudi Arabistan, Pro Lig Şampiyonunu ‘Wild Card’ İle Şampiyonlar Ligi’ne Gidecek

AJANSSPOR HABER

Transfer sezonunda yıldız isimleri ligine katan Suudi Arabistan Pro Lig adeta bir Arabistan akımı başlattı. Futbol takımlarındaki önemli oyuncular ile dikkat çeken Suudi Arabistan, Pro Lig’de şampiyon olan takım için ‘wild card’ alarak UEFA Şampiyonlar Ligi’ne göndermek istiyor. 

Yıldızların yeni adresi Arabistan

Yaz transfer sezonunun açılması ile Suudi Arabistan Pro Lig ekipleri kadroları için önemli transferler yapmaya başladı. Kış döneminde Ronaldo ile başlayan Arabistan akımına N’Golo Kante, Karim Benzema, Neymar isimler de katıldı. Pro Lig bu transferler için milyonlarca Euro bonservis ve maaş ödemesini gözden çıkardı. 

Arabistan’ın yeni hedefi Avrupa

Kadrolarını yıldız isimler ile dolduran Suudi Arabistan Pro Lig için artık yeni hedeflere odaklanma zamanı. Corriere dello Sport’tan aktarılan bilgilere göre lig, futbol alanındaki önemli yatırımlarının karşılığını almak için artık Avrupa’ya da ekip göndermek istiyor. 

İlgini Çekebilir
"Suudi Arabistan'daki para yağmurundan kim ne kadar cebe indiriyor?"
Habere Git

Şampiyonlar Ligi için giriş bileti ‘wild card’

UEFA Şampiyonlar Ligi’ne ekip göndermek isteyen Suudi Arabistan için turnuvaya giriş bileti ‘wild card’. Özel davet olarak da bilinen ‘wild card’ ile ekipler aldıkları derece veya sıralamaları önemli olmaksızın turnuvaya giriş sağlayabiliyor. Arabistan bu özel davet ile UEFA Şampiyonlar Ligi’ne Pro Lig’de şampiyon olan ekibi göndermek istiyor. 

UEFA, Suudi Arabistan’a özel davet gönderecek

İddialara göre Suudi Arabistan’ın UEFA Şampiyonlar Ligi hedefi tek taraflı bir istek değil. Geçtiğimiz ay Calcio Mercato'da yer alan haberde UEFA’nın 2024-25 sonrası formatı değişecek olan Şampiyonlar Ligi'ne Suudi Arabistan’a özel davet göndereceği ifade edildi. 

Ligde takım sayısı artacak

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2024-25 sezonunda itibari ile takım sayısında değişiklik yaşanacak. Turnuvadaki takım sayısı 36’ya yükselirken grup aşamasında 6’şar maça çıkan ekipler artık ligde en az 8 karşılaşmada yer alacak.

Senin için hazırladığımız haberler