Aralık ayı skandallarla geçti

29.12.2023 - 23:30 | Son Güncellenme: 29.12.2023 - 23:35

Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Süper Kupa mücadelesi, hem Fenerbahçe hem de Galatasaray’ın ortak duruşu sebebiyle ertelendi. Tarihe geçen bu olay, Türk futbolunda aralık ayında yaşanan tek skandal da olmadı.

Aralık ayı skandallarla geçti

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) öncülüğünde Suudi Arabistan’da oynatılması planlanan Süper Kupa mücadelesi, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ortak duruşu sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi. Atatürk posterlerinin girişine izin verilmemesi sebebiyle iki takım sahaya çıkmazken, Türk sporunda aralık ayında yaşanan tek skandal da bu olay olmadı.

Hakem yumruklandı

Türk spor tarihine geçecek 2023 Aralık ayı skandallarının ilki 11 Aralık’ta gerçekleşti. Ankaragücü ve Rizespor arasında oynanan karşılaşmanın ardından ev sahibi ekibin Başkanı Faruk Koca, kararları sebebiyle hakem Halil Umut Meler’e yumruk atarken, beraberinde sahaya giren kişiler ise tekmelerle saldırı gerçekleştirdi.

Koca tutuklandı

Yaşanan olayın ardından Faruk Koca ve beraberindekiler gözaltına alınırken, sonrasında ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla birlikte Faruk Koca başkanlıktan istifa ederken, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Ankaragücü'ne 5 maç seyircisiz oynama ve 2 milyon TL para cezası verildi. Faruk Koca ise 5 yıl hak mahrumiyeti cezası aldı. Faruk Koca'ya 3 yılı aşan hak mahrumiyeti cezası sebebiyle "sürekli hak mahrumiyeti cezası" verildi. Faruk Koca, geçtiğimiz günlerde ise tutuksuz yargılanmak üzere cezaevinden çıkarıldı.
İstanbulspor sahadan çekildi

İlgini Çekebilir
Flaş | TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi istifa etti!
Habere Git

İstanbulspor sahadan çekildi

Aralık ayında yaşanan skandallar zincirinin ikinci halkası ise İstanbulspor oldu. 19 Aralık’ta Trabzonspor ile oynanan karşılaşmada hakem Ali Şansalan’ın verdiği kararlara tepki gösteren İstanbul ekibinin Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, takımı sahadan çekti. Özellikle Simon Deli’nin diz çökerek oynamak için yalvardığı görüntünün öne çıktığı ısrarlara rağmen Sarıalioğlu, geri adım atmazken, maçın tamamlanmasına engel oldu.

Faturası ağır oldu

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu’nun bu tavrı, Sarı-Siyahlılara pahalıya mal oldu. Son sırada yer alan İstanbulspor, 3-0 hükmen mağlup ilan edilirken, 3 puanı da silindi ve 5 puana düştü.

Süper Kupa ertelendi

Aralık ayının son skandalı ise 29 Aralık tarihinde yaşandı. Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanması planlanan Süper Kupa mücadelesi, ev sahibi Suudi Arabistanlı yetkililerin tutumu sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi. 

İlgini Çekebilir
TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe'den ortak Süper Kupa açıklaması!
Habere Git

Cumhuriyet’in 100. Yılında Türkiye dışında oynanması bile tepkilere neden olan organizasyonla ilgili olarak Suudi yetkililer, Atatürk posteri ve pankartının stadyuma alınmayacağını bildirmesi üzerine hem Fenerbahçe hem de Galatasaray maça çıkmama kararı aldı. Ortak yapılan açıklamada maçın ileri bir tarihe ertelendiği duyruldu.

Senin için hazırladığımız haberler