Araplardan Almanya'ya Mesut Özil protestosu!

28.11.2022 - 12:11 | Son Güncellenme: 28.11.2022 - 12:31

2022 Dünya Kupası E Grubu'nda oynanan İspanya ile Almanya'nın 1-1 berabere kaldığı maçın öncesinde Arap taraftarlar Mesut Özil fotoğraflarıyla protestoda bulundu.

Araplardan Almanya'ya Mesut Özil protestosu!

AJANSSPOR HABER

2022 Dünya Kupası E Grubu'nun iki favori takımı İspanya ve Almanya Al Khor kentindeki oynanan maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrılarak üst tur şanslarını son maça bıraktı.

Mesut Özil protestosu

Stadyumda maç öncesinde Almanya'yı bekleyen ilginç bir protesto vardı. Japonya maçı öncesinde Alman futbolcuların ağızlarını kapatarak FIFA'yı protesto etmişti. Bir grup Arap taraftar ise Almanya'ya karşı Mesut Özil'in fotoğraflarını taşıyarak ağızlarını kapattı. 

Özil Doğu Türkistan'ı savunmuştu

Arap taraftarlar ağızlarını kapatarak Almanya'ya Doğu Türkistan'ı savunduğu için sansür ve baskıya maruz kalan eski Fenerbahçeli Alman futbolcu Mesut Özil'i hatırlattı. 

Neler olmuştu?

Mesut Özil Arsenal'da oynadığı dönemde Doğu Türkistan için tweet atmış, Çin'de sponsorluk anlaşmaları bulunan İngiliz kulübü oyuncunun paylaşımını siyasi bularak Çin kamuoyundan özür dilemişti. Sonrasında ise "Bu içerik Özil'in kişisel yorumudur" açıklamasını yapmıştı. Mesut Özil'in Arsenal'da kadro dışı bırakılması da Doğu Türkistan paylaşımı nedeniyle olduğu şeklinde yorumlanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler