Arda Güler Avrupa'daki ilk golünü Dinamo Kiev'e attı

Feride Kara
03.11.2022 - 23:30 | Son Güncellenme: 04.11.2022 - 00:57

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde Dinamo Kiev karşısında deplasmanda Arda Güler'in 24. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Bu Güler'in Avrupa'daki ilk golü oldu.

Arda Güler Avrupa'daki ilk golünü Dinamo Kiev'e attı

UEFA Avrupa Ligi B Grubu 6. ve son maçında Dinamo Kiev'le deplasmanda oynayan Fenerbahçe'nin ilk golünü Arda Güler attı. İlk yarının uzatma anlarında Arao ile 2-0 öne geçen Fenerbahçe'de Arda Güler golün asistini yaparak bir gol ve bir asistle ilk yarıya damga vurdu.

Jorge Jesus'un yüzünü kara çıkartmadı

Jorge Jesus'un bu sezon 3. kez ilk 11'de başlattığı (Hepsi de UEFA Avrupa Ligi'nde) Arda Güler, hocasının yüzünü yine kara çıkartmadı. 17 yaşındaki genç yıldız, Avrupa'daki ilk golünü Dinamo Kiev'e attı. 17 yaş 251 gün ile Arda Güler Avrupa kupalarının grup ve sonrası aşamalarında Fenerbahçe forması ile gol atan en genç isim oldu. 

UEFA Avrupa Ligi'nde Arda Güler paylaşımı

Genç oyuncunun Dinamo Kiev'e attığı golün ardından UEFA Avrupa Ligi resmi hesabından Arda Güler paylaşımı yaptı. Starboy (Yıldız genç) ifadesi kullanan UEFA Arda Güler'i onurlandırdı. 

Arda Güler gol sevincini annesiyle paylaştı

Dinamo Kiev ağlarını havalandırarak henüz 17 yaşında Avrupa Kupalarında ilk kez gol atan Arda Güler golünün ardından formasının altındaki "Annecim seni çok seviyorum" yazısıyla golü annesine hediye etti. Öte yandan Messi'nin yıllar önce Barcelona forması giyerken formasının altına "Feliz Cumple Mami" yazarak doğum gününü kutladığı fotoğraf sosyal medyada yayıldı. 

Hem gol atan hem asist yapan en genç oyuncu

Opta verilerine göre Arda Güler, Jude Bellingham'ı (19 yaş 98 gün) geride bırakarak bu sezon Avrupa kupalarının grup aşamasında bir maçta hem gol atan hem de asist yapan en genç oyuncu oldu (17 yaş 251 gün). 

Senin için hazırladığımız haberler