Arda Güler: "Bunun intikam maçı olacağını biliyorduk"

Orhan Gülek
03.07.2024 - 01:45 | Son Güncellenme: 03.07.2024 - 01:58

EURO 2024'ün son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükselen A Milli Futbol Takımımız'da Arda Güler, değerlendirmelerde bulundu.

Arda Güler: "Bunun intikam maçı olacağını biliyorduk"

AJANSSPOR-HABER

A Milli Takım, EURO 2024 son 16 turunda Avusturya ile karşılaştı. Milli Takım maçı Merih Demiral'ın golleriyle 2-1 kazandı. Çeyrek finale yükselen Milli Takım, Hollanda ile eşleşti.

Maç sonu A Milli Takım'ın genç yıldızı Arda Güler değerledirmelerde bulundu.

"Oyun planına sadık kalarak oynadık"

Arda Güler, "Kesinlikle inanılmaz bir akşam oldu. Tüm halkımızı mutlu ettiğimiz için mutluyuz. Bugün burada kazanmak için her şeyini ortaya koyan bir takım vardı. Tüm abilerimin, takım arkadaşlarımın ayağına sağlık. Hocanın da tüm taktiklerini yaptığımızı düşünüyorum. Çok çalışmıştık. Oyun planına sadık kalarak oynadık. Burada inanılmaz bir atmosfer vardı. Onların emeğinin karşılığını verdik." dedi.

"Benden biraz daha bağlantı oyuncusu olmamı istiyordu"

Performansına değinen Arda Güler, "Böyle rakiplere karşı topun arkasına geçtiğimiz zaman hepimizin çok koşup, savunma yapması gerekiyor. Ben de aslında alışık olmadığım bir pozisyonda oynadım. Hoca beni santrfor olarak kullandı. Ama belli bir oyun planımız vardı. Benden biraz daha bağlantı oyuncusu olmamı istiyordu. Ben de bugün bunu yaptığım için çok mutluyum." dedi.

"Bunun intikam maçı olacağını biliyorduk"

Mart ayındaki 6-1 mağlup oldukları Avusturya maçına vurgu yapan Arda Güler, "Geçen hazırlık maçında kötü bir yenilgi almıştık. Bunun intikam maçı olacağını biliyorduk. Birbirimize her zaman bunu hatırlattık. Onlardan daha iyi olduğumuzu da biliyorduk. Buraları gördükten sonra Berlin de inanılmaz olacak" dedi.

Hakan Çalhanoğlu: "Hamburg'da açık hesabımız var demiştik"

Sakatlığından dolayın maçta forma giyemeyen Hakan Çalhanoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

Hakan Çalhanoğlu: "Dışarıdan bakınca tabii insan bir şey yapamıyor. Çok heyecanlıydım. Oynayınca daha rahat oluyor. Çok mutluyum. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. İkinci yarı hemen hemen kritik anlar oldu. Ama Mert abinin güzel kurtarışı, Merih'in güzel golleri... Biz zaten inanıyorduk. Hamburg'da açık hesabımız var demiştik. Çok güçlü bir rakip. İdmanlarda takımın havası çok güzeldi. Daha da gelişeceğiz. Her şey çok güzel gidiyor. Merih de zaman zaman eleştiri almıştı Arabistan'da oynadığı için. Bugün ne kadar önemli oyuncu olduğunu gösterdi. Golden hariç çok iyi mücadele etti. Herkes bugün çok iyiydi. Hedef final tabii ki. Bu maçı atlattığımız için çok mutluyuz. Önümüzdeki rakip yine güçlü. İnşallah aynı sevinci yaşatırız"

Mert Müldür: "Herkes taktik disipline sadık kaldı"

A Milli Takımı'nın sağ kanat oyuncusu Mert Müldür ise "Her zaman olduğu gibi taraftarımıza çok teşekkür ederim. Uzun süre sonra çeyrek finel çıktık. Çok mutluyuz. İnşallah Allah yarı finale çıkmayı nasip eder. Her gün gündemdi. İkinci olup Avusturya ile eşleşmek istiyorduk. Hırsla yeneceğimizi biliyorduk. Çok gururluyuz, hak ederek yendik. Rakibi çok iyi analiz ettik. Ona göre önlemlerimizi aldık. Herkes taktik disipline sadık kaldı. Çok güzel bir maç oldu" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler