AEK Larnaca - Fenerbahçe Maçında Arda Güler Yıldızını Parlattı

Akın Ungan
14.10.2022 - 08:03 | Son Güncellenme: 14.10.2022 - 11:46

UEFA Avrupa Ligi B Grubu 4. maçında AEK Larnaca'ya konuk olan Fenerbahçe'de Jorge Jesus'tan süre bulan Arda Güler, yıldızını parlattı. İşte detaylar...

AEK Larnaca - Fenerbahçe Maçında Arda Güler Yıldızını Parlattı

AJANSSPOR HABER

UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nda mücadele eden Fenerbahçe, 4. hafta maçında Güney Kıbrıs ekibi AEK Larnaca ile karşı karşıya geldi. AEK Arena'da oynanan mücadeleyi Sarı-Lacivertliler 2-1 kazandı. Maça ilk 11 başlayan ve hocası Jorge Jesus'tan bulduğu süreyi iyi değerlendiren Arda Güler, yıldızını parlattı.

İlk dakikada gol atıyordu

69 dakika sahada kalan 17 yaşındaki genç yetenek, ikinci yarıda yerini Michy Batshuayi'ye bıraktı. Arda, henüz maçın başında girdiği pozisyon ile AEK Larnaca karşısında takımını öne geçirmeye çok yaklaşmıştı. 2. dakikada Joao Pedro'nun pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Arda Güler sol ayağıyla vuruşunu yapmış fakat kaleci Piric topu kornere çelmişti.

İkili mücadele kaybetmedi

Jorge Jesus'un fizik olarak geride olduğunu kaydettiği Arda Güler, dün oynanan Avrupa maçında kazandığı ikili mücadeleler ile dikkat çekti. Genç yıldız girdiği 20 ikili mücadelenin 12'sinden galip çıktı. Savunmaya da yardım da bulunan on numara, 3 top kazanırken 1 kez pas arası yaptı.

Sadece 2 hatalı pas

Paslarıyla beğeni toplayan Arda Güler, AEK Larnaca karşısında yüzde 93 pas isabeti ile oynadı. Arda'nın verdiği 28 pastan 26'sı hedefi buldu. 17 yaşındaki futbolcu 1 kez kilit pas verdi.

İlgini Çekebilir
Kanarya, tur attı! Tarihte bir ilk...
Habere Git

Arda Güler'in annesinden duygusal paylaşım

Arda Güler'in annesi Serap Güler, oğlunun AEK Larnaca karşısındaki performansının ardından duygusal bir paylaşımda bulundu. Serap Güler, sosyal medya üzerinden "Zor doğumlardan güzel bebekler doğarmış, iyi ki olmuşsun sen iyi ki, güzel kalplim benim. Her şey senin kalbine göre olacak inanıyorum ben canımın içi" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler