Arda Güler'e övgü yağdı: "Dünya yıldızlarıyla oynadım ama..."

16.08.2022 - 11:09 | Son Güncellenme: 16.08.2022 - 11:34

Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'yı 6-0 mağlup ettiği maçta, ikinci yarıda oyuna girdiği maçta iki gol atan genç futbolcu Arda Güler büyük övgü aldı. İşte detaylar...

Arda Güler'e övgü yağdı: "Dünya yıldızlarıyla oynadım ama..."

Fenerbahçe'de geçtiğimiz sezon görücüye çıkan ve bu sezon ise yeteneklerini her geçen gün daha fazla sergilemeye başlayan 17 yaşındaki yıldız adayı Arda Güler, Kasımpaşa maçındaki performansıyla hayran bıraktı.

İki gol attı, taraftarı mest etti

Sezon öncesinde Fenerbahçe'de efsane futbolcuların giydiği 10 numaralı formanın emanet edildiği Arda Güler, takımının 6-0 kazandığı karşılaşmada attığı iki golle geceye damga vurdu. Oyuna 69. dakikada Enner Valencia'nın yerine dahil olan Emre Mor, 86 ve 90+2. dakikada Kasımpaşa filelerini havalandırdı. Performansıyla sarı lacivertli taraftarları mest eden Arda, spor yorumcularından da övgüler aldı. İşte spor yorumcularının Arda Güler'le ilgili yorumlarından bazıları... 

"Dünyanın çok büyük yıldızlarıyla oynadım..."

Beşiktaş ve milli takımın eski golcüsü Nihat Kahveci TRT Spor'daki yorumunda, Arda Güler'den övgüyle bahsetti.

Fenerbahçe'nin 90 dakikadan çok kazanç sağladığını ifade eden Nihat Kahveci, "Dünyanın çok büyük yıldızlarıyla oynadım Ronaldo'dan Zidane'a kadar hiçbirisiyle fotoğraf çektirmem ama Arda'ya karşı inanılmaz bir sevgim var. Arda'ya nasihat veren çok olacaktır. Arda olmuş, bırakın çocuğu. Oynadığı her dakikanın kıymetini biliyor." dedi.

"Yıldız kumaşı böyle bir şey işte. Akıl ermiyor."

Arda’nın karşılaşmada şahane bir gol attığını belirten Mehmed Demirkol ise köşe yazısında, "Tam ‘basit oynasa çok daha etkili olacak’ diye düşünürken en zorunu en kolay şekilde 2 kez yapabildi. Yıldız kumaşı böyle bir şey işte. Akıl ermiyor." değerlendimesinde bulundu.

İlgini Çekebilir
Ya bir de Fenerbahçe'nin santrforu olsa?
Habere Git

"Biraz daha Sergen Yalçın gibi olmalı"

Tümer Metin de Arda Güler'i öven isimler arasında yer alırken, "Arda'ya naçizane tavsiyem; 'Fazla mütevazılık vasatı beraberinde getirir'. Arda, biraz daha Sergen gibi yıldız olmalı, 'çekil kardeşim' diyeceksin frikikte. Arda, talep ediyor; dediğim gibi davranırsan alırsın." ifadelerini kullandı.

"Onu izlemek hakikaten ayrı bir zevk"

Güntekin Onay ise Hürriyet'teki yazısında "Arda Güler için ayrı bir paragraf eklemek lazım. Üst düzey yeteneklere sahip bu oyuncuyu izlemek hakikaten ayrı bir zevk. Hep böyle ol Arda..." ifadelerini yer verdi.

"Bundan bir kaç yıl sonra İngiltere ve İspanya'da yorumlanacak"

Fenerbahçe'nin efsane ismi Rıdvan Dilmen, Arda Güler'e nasihatte bulunurak, "Sakın oyuna girdiğin gibi davranma. Aldı eveledi, geveledi... Muazzam bir yetenek ancak risk alınması gereken yerde risk alması gerekiyor. Golden sonra kendine gelip basit oynamaya başladı. Arda Güler'i çok uzun yıllar konuşacağız. Arda'yı yorumlama işini bundan birkaç yıl sonra İspanya veya İngiltere'deki bir meslektaşıma devredeceğim. Dünyanın en iyi liglerinde göreceğiz onu." şeklinde konuştu.

"Karaciğerini, dalağını falan inceliyorlardır"

Arda Güler'in Avrupa kulüpleri tarafından takipte olduğunu hatırlatan Erman Toroğlu, "Şu anda Arda'nın Avrupa takımları karaciğerini, dalağını falan inceliyorlardır. Her şeyine bakıyorlardır. Onlar bizim gibi değil, en az 30-40 maçını izlerler. Her şeyine bakarlar. Jorge Jesus, çok doğru bir açıklama yaptı. 'Arda daha çok yeni futbolcu, hakemle bu kadar konuşmaması gerekiyor' dedi. Genç falan demedi, söyledi. Sen daha yenisin, sen daha civcivsin. Sen horozların arasında yer kapmaya bak. Horozlar fazla çünkü. Sen daha civcisin, fazla hakemle işin olmaz. Kafanı eğ git." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler