Fenerbahçeli Arda Güler Neden Ümit Milli Takım Kadrosuna Alınmadı?

Akın Ungan
19.03.2022 - 13:32 | Son Güncellenme: 19.03.2022 - 17:17

Milli takım seçicileri, Fenerbahçe'nin yükselen yıldızı Arda Güler'i Ümit Milli Takım yerine U17 Milli Takımı'na davet etti. Bunun nedeni U17'nin Avrupa'da hedefinin olması...

Fenerbahçeli Arda Güler Neden Ümit Milli Takım Kadrosuna Alınmadı?

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'de büyük çıkış yakalayan Arda Güler'in İskoçya maçı için Türkiye U21 Milli Takımı'na davet edilmemesi, özellikle sosyal medyada büyük tepki çekti. Milli takım seçicilerinin bu tercihinin arkasında ise 'Türkiye U17 Milli Takımı'nın iddiası' yatıyor.

Tolunay Kafkas sosyal medyada hedef oldu

17 yaşına Mart ayında basan Arda Güler, Fenerbahçe'de çıkardığı başarılı maçlarla dikkat çekti. 5-2 kazanılan Alanyaspor karşılaşmasında Süper Lig'deki ilk golünü atan genç yıldız, Türkiye U17 Milli Takımı'na davet edilirken, Ümit Milli Takım Teknik Direktörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas, bu seçimi nedeniyle sosyal medyada tepki gördü. Eleştirilerin odağında ise Arda Güler'in U21 Takımı'na çağrılmaması yatıyordu.

Türkiye U21 Takımı'nın şansı yok

21 yaş altı Avrupa Şampiyonası elemelerinde Belçika, Danimarka, İskoçya ve Kazakistan ile aynı grupta bulunan Türkiye şu ana kadar oynadığı 5 maçta sahadan 3 kez yenik ayrılırken Kazakistan'ı 1-0 yendi, İskoçya ile 1-1 berabere kaldı. Belçika'ya 3-0 ve 2-0, Danimarka'ya 2-1 yenilen Türkiye U21 Milli Takımı'nın gruptan çıkma şansı bulunmuyor. Türkiye 25 Mart'ta İskoçya ile deplasmanda karşılaşacak.

U17 iddialı.. Hedef Elit Tur

Teknik Direktör Soykan Başar yönetiminde Türkiye U17 Takımı, 23-29 Mart 2022 tarihleri arasında Slovenya'da UEFA U17 Avrupa Şampiyonası Elit Tur müsabakalarına katılacak. Elit Tur'daki ilk maçını 23 Mart çarşamba günü Sırbistan ile oynayacak Milli takım, 26 Mart'ta Galler ve 29 Mart'ta ev sahibi Slovenya ile karşılaşacak.

Arda Güler'in performansı

Arda Güler, Fenerbahçe A Takımı'nda bu sezon şans bulmaya başladı. Futbolcu, Süper Lig'de 2'si ilk 11 olmak üzere 6 karşılaşmada şans buldu. Alanyaspor'a gol atarken Antalyaspor ve Alanyaspor karşılaşmalarında takımına asist yaparak katkıda bulundu. Arda Güler Konferans Ligi'nde 2 maçta 48 dakika, Avrupa Ligi elemelerinde yine 2 karşılaşmada 41 dakika forma giydi. Fenerbahçe U19 takımıyla da 8 maçta oynayan Arda Güler 4 kez gol sevinci yaşadı.

U17 Milli Takım Kadrosu

Türkiye U17 Milli Takımı'nda Fenerbahçeli Arda Güler'in yanı sıra şu isimler bulunuyor...

Kaleciler: Mert Furkan Bayram (Altınordu), Deniz Ertaş (İttifak Holding Konyaspor), Arif Şimşir (Altınordu)

Defans: Efe Arda Koyuncu (Medipol Başakşehir FK), Ali Turap Bülbül (Galatasaray A.Ş.), Hasan Berat Kayalı (Altınordu), Berkay Yılmaz (SC Freiburg), Mertcan Ayhan (FC Schalke 04), Kaan Bengi (FC Bayern München), Batuhan Yavuz (FC Schalke 04), İzzet Ali Erdal (1.FSV Mainz 05), Selçuk Rinal (FC St. Pauli)

İlgini Çekebilir
A Milli Takım kadrosu açıklandı.. Sürpriz isimler
Habere Git

Orta Saha: Furkan Yöntem (Altınordu), Diren Dağdeviren (TSG 1899 Hoffenheim), Efe Kaan Sihlaroğlu (Karsluher SC), Kenan Yıldız (FC Bayern München), Ali Eren Ersungur (TSG 1899 Hoffenheim), Emirhan Acar (AKA Tirol), Muhammed Eren Arıkan (Yukatel Kayserispor), Fahri Kerem Ay (Beşiktaş A.Ş.)

Forvet: Can Yılmaz Uzun (1.FC Nürnberg), Semih Kılıçsoy (Beşiktaş A.Ş.), Selim Can Sönmez (FC Utrecht), Halil Özdemir (KV Mechelen), Engin Poyraz Efe Yıldırım (Trabzonspor A.Ş.)

Tolunay Kafkas'tan açıklama geldi

Arda Güler'in Ümit Milli Takım'a çağırılmaması üzerine tepki çeken Tolunay Kafkas, konu ile ilgili açıklama yaptı. Kafkas, "Arda Güler çok özel bir oyuncu. Türkiye'nin UEFA U17 Avrupa Şampiyonası Elit Tur müsabakalarında Arda Güler'e ihtiyaç olduğu için U17 Takımı'nda değerlendirdik." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler