Arda Güler, Türk futbol tarihine geçti!

02.06.2024 - 00:13 | Son Güncellenme: 02.06.2024 - 10:15

Şampiyonlar Ligi finalinde Borussia Dortmund'u mağlup eden Real Madrid, kupanın sahibi oldu. Madrid forması giyen Arda Güler de başarısıyla Türk futbol tarihine geçti.

Arda Güler, Türk futbol tarihine geçti!

AJANSSPOR HABER

Şampiyonlar Ligi final maçında Borussia Dortmund'u Dani Carvajal ve Vinicius Junior'un golleriyle 2-0 yenmeyi başaran Real Madrid, kupanın sahibi oldu.

Devler Ligi'nin en büyüğü

Real Madrid, bu sonuçla birlikte Şampiyonlar Ligi kupasını 15. kez müzesine götürdü. İspanyol devi, Şampiyonlar Ligi'ndeki son 11 finalin de 6'sında yer aldı ve hepsini kazanmayı bildi.

Arda Güler tarihe geçti

Madrid ekibinin formasını giyen milli futbolcumuz Arda Güler, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuyla birlikte Türk futbol tarihine geçti. Arda, Şampiyonlar Ligi'nin kazanan ilk Türk A Milli futbolcu olarak tarihteki yerini aldı.

İlgini Çekebilir
Dünya devi geleneği bozmadı... Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid!
Habere Git

3. kupasını kazandı

Sezon başında Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, Şampiyonlar Ligi kşampiyonluğuyla birlikte İspanyol ekibiyle 3. kupasını kazanmayı başardı. Arda, bu sezon Eflatun-Beyazlılar ile İspanya Süper Kupası ve İspanya La Liga şampiyonluğu da elde etti.

Arda Güler ile Nuri Şahin bir arada

Öte yandan finalin ardından Arda Güler ile Borussia Dortmund Yardımcı Antrenörü Nuri Şahin'in bir araya gelmesi dikkat çekti. İkilinin yeşil sahada birbirine sarılarak konuştuğu anlar kameralara yansıdı.

Karşılaşma sonrası duygularını dile getiren Arda Güler, "İlk sezonumda böyle güzel bir finalin oluşmasında rolü olan herkese çok teşekkür ederim. Bu muhteşem ekibin bir parçası olmak bana gurur ve mutluluk veriyor. En büyük hayalim 16. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanan takımda önemli bir rol oynamak." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler