Arda Güler: "Türk’e durmak yaraşmaz"

18.06.2024 - 21:16 | Son Güncellenme: 18.06.2024 - 21:39

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ilk maçında A Milli Futbol Takımı, Gürcistan’ı 3-1 mağlup etti. Maç sonrası Ay-Yıldız Arda Güler açıklamalarda bulundu.

Arda Güler: "Türk’e durmak yaraşmaz"

AJANSSPOR-HABER

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ilk maçında A Milli Futbol Takımı, Gürcistan’ı 3-1 mağlup etti. Maç sonrası Ay-Yıldız ekibimizde Arda Güler açıklamalarda bulundu.

"İnanılmaz hisler içindeyim"

Gol attığı için mutlu olduğunu söyleyen Arda Güler, "İnanılmaz hisler içindeyim. Bu golün, buradaki insanları mutlu etmenin hayalini kuruyordum. İdman sonunda da bu vuruşu çok çalışıyorum. Bu golü attığım için çok mutluyum. Türk Halkına armağan olsun.

"Ancelotti hocamız da beni motive etti"

Bana çok özel bir ilgi var. Buna layık olmaya çalışıyorum. Ancelotti hocamız da beni motive etti. İnanılmaz bir atmosfer vardı, umarım böyle devam eder" dedi. 

"Maçtan önce de gol atabileceğimi hissetmiştim"

Açıklamalarını sürdüren Arda Güler, "Henüz hayal ettiklerim gerçeğe dönüşmedi, sadece birkaçı. Çok güzel gol oldu. Hislerimi anlatmak çok kolay değil açıkçası. Atmosfer inanılmazdı. Halkımızı mutlu ettiğimiz için mutluyuz. Daha yapacak çok iş var. Gol olacağını vururken hissettim. Maçtan önce de gol atabileceğimi hissetmiştim. Böyle gollere devam ederim inşallah. Çok mutluyum" şeklinde konuştu. 

"Türk’e durmak yaraşmaz"

Maç sonrası sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan genç yıldız, "Türk’e durmak yaraşmaz" ifadelerini kullandı.

Arda Güler, Avrupa Futbol Şampiyonası tarihine geçti

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu ilk maçında A Milli Futbol Takımı BVB Dortmund Stadyumu’nda Gürcistan ile oynarken, millilerin ikinci golü Arda Güler’den geldi. Müsabakanın 65. dakikasında ceza yayının sağ tarafında topla buluşan Arda plase vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve milliler 2-1 öne geçti.

Arda Güler, Ronaldo'yu geride bıraktı

19 yaşındaki futbolcu böylece A Milli Takım’daki 8. maçında 2. golünü kaydetti. Arda ayrıca milli takımla büyük turnuvalarda ilk gol sevincini yaşadı. Öte yandan Arda Güler, Cristiano Ronaldo'nun geçerek Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde oynadığı ilk maçında gol atan en genç oyuncu oldu.

Arda Güler maçın oyuncusu seçildi

Maça 11’de başlayan Arda Güler, 79. dakikada yerini Yusuf Yazıcı’ya bıraktı. Öte yandan genç yıldız Türkiye - Gürcistan maçının en iyi oyuncusu seçildi.

Senin için hazırladığımız haberler