Tolunay Kafkas'tan Arda Güler ve Emirhan İlkhan'a Milli Davet

Ali Bozkurt
14.09.2022 - 10:53 | Son Güncellenme: 14.09.2022 - 11:21

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Fenerbahçe'nin genç yıldız adayı Arda Güler ve Torino'nun genç yıldız adayı Emirhan İlkhan ile ilgili açıklama yaptı. Detaylar...

Tolunay Kafkas'tan Arda Güler ve Emirhan İlkhan'a Milli Davet

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'de yaptığı çıkış ile dünya basını gündemine düşen Arda Güler ve Beşiktaş'ta forma giydikten kısa süre içinde Serie A ekibi Torino'ya transfer olan Emirhan İlkhan'ın Ümit Milli Futbol Takımı'na dahil edilmeme sebebini teknik sorumlu Tolunay Kafkas açıkladı. İşte detaylar...

''Avrupa Şampiyonası'na gitme ihtimali var''

Skorer'e özel açıklamalarda bulunan Tolunay Kafkas, ''Burak İnce, Ömer Faruk Beyaz ve Yusuf Barası. U19 daha güçlensin diye bunu yaptık. U17’de de Arda’yı bilerek bıraktık ki Avrupa Şampiyonası'na gidebilelim. Biliyorsunuz orada Arda’nın etkisi çok büyük. Onun için böyle bir planlama yaptık. Tarihinde belki de ilk kez iki takımla iddialıyız. İki takımın da Avrupa Şampiyonası'na gitme ihtimali var. Onun için o takımları ne kadar kuvvetli yaparsak bizim için o kadar iyi. Bunlar geleceğin Ümit ve A Milli takımı oluşturacak elit oyuncular. Planlamayı bunun üzerinden yaptık. Emirhan da bizim değerli oyuncularımızdan biri. Onlar dışarıda değil ki hepsi bir milli takımımızda. Hepsi Ümit ve A Milli Takıma gelecek." ifadelerini kullandı.

''Ümit Milli Takıma davet edeceğim''

Tolunay Kafkas, Arda Güler'i Ümit Milli Takımı'na, Emirhan İlkhan'ı ise U19 Milli Takımı'na davet edeceğini açıkladı. Kafkas, "Buradan sizin aracılığınızla söylüyorum; Arda Güler, Ümit Milli Takım kadrosunda olacak. Emirhan İlkhan normalde bizle Ümit Milli Takım'da olacaktı. Ancak U19 Milli Takımı'na çok şey verebilecek üst düzey bir oyuncu. O gruptan çıkalım diye orada oynatmayı tercih ettik" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Emirhan İlkhan, Torino'nun tarihine geçti
Habere Git

''Bu bizim hatamız. Özür dileriz.''

Tolunay Kafkas, yabancı statüsünde oynayan Galatasaray'ın yeni transferi Yusuf Demir ile ilgili şu yorumu yaptı: "Kendi açımızdan bir şeyleri atlamış olsak şunu çok açık söylerim: 'Bu bizim hatamız. Özür dileriz.' Ancak Yusuf Demir konusunda böyle bir durum söz konusu değil. Burada Yusuf Demir'in tercihi ile ilgili bir durum söz konusu."

 

Senin için hazırladığımız haberler