Arda Güler ve Ömer Faruk Beyaz'ın farklı rotası! / Fenerbahçe haberi

Cüneyt Muharremoğlu
06.11.2022 - 12:34 | Son Güncellenme: 07.11.2022 - 10:00

İkisi de altyapıdan çıktı, Fenerbahçe'de forma şansı buldu. Arda Güler Fenerbahçe'de kalmayı tercih ederken Ömer Faruk Ünal sözleşme uzatmadı. İşte son durum...

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'nin 17 yaşındaki futbolcusu Arda Güler, Dinamo Kiev maçında attığı gol ve yaptığı asistle yıldızını sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da parlatmaya devam ediyor. Fenerbahçeliler, Arda Güler'e göz bebeği gibi bakıyor. Onun gelişimini gurur duyarak seyrediyor.

Arda Güler'den önce Ömer Faruk Beyaz vardı

Fenerbahçe altyapısının Arda Güler'den önce en çok umut beslediği oyuncu Ömer Faruk Beyaz'dı. Aynı Arda Güler gibi 10 numara pozisyonunda forma giyen oyuncunun yeteneği büyüktü. 17 yaşında Fenerbahçe formasıyla sahaya çıktı. 

Emre Belözoğlu kaptanlık pazubandını taktı

2019-20 sezonun son maçında Fenerbahçe-Rizespor ile oynarken 77. dakikada oyundan çıktı. Oyundan çıkarken kaptanlık pazubandını yerine giren Ömer Faruk Beyaz'a devretti. Böylece futbolcu, Fenerbahçe'nin en genç kaptanı ünvanını elde etti.

İlgini Çekebilir
Şenol Güneş'e nazire... Arda Güler kendini tartıştırdı!
Habere Git

Sözleşmesini uzatmadı

Bir sezon sonra Fenerbahçe'de sportif direktörlük görevine gelen Emre Belözoğlu, kaptanlık pazubandını vereke büyük önem verdiğini gösterdiği oyuncunun sözleşmesini uzatmak için uzun süre çaba harcadı.  Ancak çabaları sonuçsuz kaldı. Belözoğlu durumu şu sözlerle açıkladı: "Fenerbahçe'nin kendisine verdiği mukavelenin bence bir örneği yok. Fenerbahçe'nin haklarını göz önüne aldığımızda gözümüz kimseyi görmez."

Arda Güler imzayı attı

Burada Ömer Faruk Beyaz ile benzer durumda olan Arda Güler'in kendisine büyük teklifler olmasına karşın bu sezon başında Fenerbahçe ile sözleşmesini uzattığı hatırlamak gerekiyor. 18 yaş altındaki futbolculara verilen 3 yıllık maksimum kontrata imza atan Arda Güler'in sözleşmesinde satış opsiyonu bulunuyor.

Ömer Faruk Beyaz Stuttgart'a gitti

Arda Güler'in aksine 17 yaşındayken Fenerbahçe ile sözleşme imzalamayan Ömer Faruk Beyaz rotasını Almanya'ya çevirdi. Bundesliga ekiplerinden Stuttgart'a giden Ömer Faruk Beyaz'ın gurbet günleri iyi geçmiyor.

İlgini Çekebilir
Ömer Faruk Beyaz Rezerv Lig'e mi düştü? Açıklama geldi
Habere Git

Bundesliga'da 68 dakika oynadı

Geçen sezon 1'i Almanya Kupası olmak üzere 5 maçta toplam 79 dakika şans bulabilen Ömer Faruk Beyaz ne gol ne asist katkısı yaptı. 2022-23 sezonunda ise Bundesliga 2 ekiplerinden  Magdeburg'a kiralık olarak gitti.

Almanya 2. Ligi'nde de oynayamıyor

Ömer Faruk Beyaz, Almanya 2. Ligi'nde de şans bulmakta zorlandı. Biri Almanya Kupası olmak üzere 4 maçta oynayan futbolcu en son 14 Ağustos'taki Hannover maçında 14 dakika forma giydi.  Ömer Faruk Beyaz 23 Ekim'den bu yana kadroya dahi alınmıyor. 

Yükselen yıldız: Arda Güler

Ömer Faruk Beyaz'la farklı bir kariyer planlaması yapan Arda Güler'in yükselişi sürüyor. En son Avrupa Ligi'nde Dinamo Kiev karşısında yıldızlaşan  genç yıldız Avrupa devleri tarafından takip ediliyor. 

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Ali Koç, Arda Güler transferi için masaya oturuyor
Habere Git

Arda Güler'in Fenerbahçe istatistikleri

İlk resmi maçına 22 Ağustos 2021 tarihinde Antalyaspor karşısında çıkan Arda Güler, Fenerbahçe formasıyla tüm kulvarlarda toplam 28 maçta şans buldu. 6 gol atarken 6 asist yaptı. 

Jorge Jesus: Arda Güler'in eksikleri var

Buna karşın Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Arda Güler'in daha eksiklikleri olduğunu belirtiyor. Kiev maçı sonrası açıklama yapan Jesus, Arda Güler'in önemli bir oyuncu olacağından şüphesi olmadığını belirterek "Henüz 17 yaşında. Çok yetenekli bir oyuncu. Fiziksel anlamda gelişmesi gerekiyor, henüz kırılgan. Fiziksel olarak gelişecek zamanı var. Taktiksel anlamda öğreneceği şeyler var. Onun üzerine baskı yüklemememiz ve olmadığı şeyleri ondan beklemememiz gerekiyor" dedi.

Ömer Faruk Beyaz kariyer gidişini tersine çevirebilecek mi?

Jesus'un dediği gibi Arda Güler'in önünde uzun bir yol var.  Fenerbahçe formasıyla hem oynuyor hem tecrübe kazanıyor. Fenerbahçe'nin altyapısından çıkan diğer yıldız adayı Ömer Faruk Beyaz ise ayrılığın ardından zor günler geçiriyor.  Önümüzdeki günler genç oyuncunun düşüşte olan kariyerini tersine çevirip çeviremeyeceğini gösterecek.

Senin için hazırladığımız haberler