Arda Güler'in dakikalarını kimse saymasın! Kriz değil evlat

Cüneyt Muharremoğlu
19.01.2023 - 10:02 | Son Güncellenme: 19.01.2023 - 10:07

Transfer haberi...Fenerbahçe, 17 yaşındaki yıldızı Arda Güler'in geleceğini konuşuyor. Futbolcuyla 18 yaşına bastığında yeni sözleşme imzalanacağı belirtiliyor.

Arda Güler'in dakikalarını kimse saymasın! Kriz değil evlat

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'de gündem genç yıldız Arda Güler. Gaziantep FK karşısında 82. dakikada oyuna giren futbolcu, uzatmalarla birlikte sahadan kaldığı 18 dakikada sarı lacivertlilerin kimliğini değiştirdi. Teknik direktör Jorge Jesus, Arda Güler'e yeterince süre vermediği gerekçesiyle eleştirelere maruz kaldı.

2025 sonuna kadar sözleşmesi var

Türkiye Futbol Federasyonu kurallarına göre 18 yaşının altındaki oyuncularla maksimum 3 yıllık sözleşme yapılabiliyor. Fenerbahçe, Arda Güler'e 17 Mart 2022'de imza attırarak sözleşmeyi 2025 yılına kadar uzattı.

Sözleşmedeki dakika maddesi

Sözleşmede Fenerbahçe yönetimi tarafından yalanlanmayan  bir madde bulunduğu ileri sürülüyor. Buna göre Arda Güler bu sezon 1500 dakikanın altında oynarsa 5 milyon Euro'ya serbest kalacak.  Oyun süresi 1500 dakikayı aşarsa  serbest kalma maddesi 17.5 milyon Euro'ya yükselecek.

İlgini Çekebilir
Jorge Jesus taraftarı duydu... Arda Güler gerçekleri
Habere Git

Fenerbahçe taraftarı endişeli

Arda Güler, bu sezon sadece 312 dakika şans buldu. 1500 dakikaya ulaşması için 1188 dakika daha oynaması gerekiyor. Arda Güler'in bu rakama ulaşması zor gözüküyor. Fenerbahçe taraftarı, çok sevdikleri Arda Güler'in 5 milyon Euro gibi bir rakama başka bir takıma gitmesinden endişe duyuyor. 

Fenerbahçe yönetimi rahat

Arda Güler'in bonservisinin yüzde 20'sini Gençlerbirliği'nden 2.5 milyon Euro'ya alan oyuncunun bütün haklarını ele geçiren Fenerbahçe yönetimi ise Arda Güler konusunda rahat. 

"Arda Güler kriz değil evlat"

Hürriyet'e açıkmalarda bulunan ancak isim vermeyen Fenerbahçe yöneticisi, "Arda Güler Fenerbahahçe’nin kriz maddesi değil evladıdır. Başkan Ali Koç, Arda Güler’in anne ve babasına çok yakın hatta bir aile gibiler" dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe yöneticisinden Özbek ve Aboubakar tweeti
Habere Git

"Arda Güler'e yeni sözleşme yapılacak, kimse dakikaları saymasın"

Oyuncunun önümüzdeki ayın sonunda 18 yaşına basacağına dikkat çeken Fenerbahçe yöneticisi şunları söyledi: "Zorunlu olarak yeni bir sözleme yapılacak. ‘Eyvah Arda bizi yüzüstü bırakıp gidecek’ gibi bir durum asla olamaz. Taraftarlarımızın içi rahat olsun, kimse dakikaları filan saymasın. Arda’nın ve ailesinin karakter yapısı ortada. Kulübümüzde oynuyor, okulumuzda okuyor. Arda bu kulüpten ayrılırsa bile, o gün bir helalleşme olmadan kesinlikle dışarı adım atmaz."

"Jorge Jesus'a güvenin"

Fenerbahçe yöneticisi, teknik direktör Jorge Jesus'a güvendiklerini belirterek "Biz de oynamasını istiyoruz ama takımın tek yetkilisi Jorge Jesus’tur ve onun kararlarına kimse karışamaz. Burada sakin kalmak, takıma destek olup hocaya ve kararlarına güvenmek en doğru tavırdır” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler