Arda Kardeşler Süper Lig'de Hakemlik Yapmamalı, Çıkar Çatışması Var

Ali Bozkurt
16.11.2022 - 15:35 | Son Güncellenme: 16.11.2022 - 16:33

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Arda Kardeşler'in Hatay'ın kalesini koruyan kardeşi Erce Kardeşler'den ötürü Süper Lig'de hakemlik yapmaması gerektiğini savundu.

Arda Kardeşler Süper Lig'de Hakemlik Yapmamalı, Çıkar Çatışması Var

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe-Bitexen Giresunspor maçının hakemi Arda Kardeşler hakkında ünlü yorumcu Mehmet Demirkol çarpıcı bir değerlendirme yaptı. Jorge Jesus'un hem Arabam.com Konyaspor hem Giresunspor maçında oyuncusuna kırmızı kart gösteren hakemin Arda Kardeşler olmasına dikkat çekmişti. Portekizli teknik adam, Süper Lig'de ilk defa hakem hakkında konuştu.

Demirkol'dan Arda Kardeşler çıkışı

Socrates derginin Youtube kanalındaki Karşı Karşıya programında haftayı değerlendiren Mehmet Demirkol, Arda Kardeşler'in hakemlik yapmaması gerektiğini savundu. Mehmet Demirkol, kardeşi Erce Kardeşler'in de Spor Toto Süper Lig'de oynaması nedeniyle bir çıkar çatışması meydana geldiğine dikkat çekti.

Ya bıraksın ya da Erce Kardeşler yurt dışına gitsin

Demirkol, "Arda Kardeşler hakemlik yapmalı mı? Kardeşi kaleci Erce Kardeşler Trabzonspor'dan Atakaş Hatayspor'a gitti diye iş değişmiyor.  Bu konuda fikrim sabit. Çıkar çatışması var. Her şey birbirine bağlı bu ligde. Neyin nereden birbirini etkliyeceğini bilmiyorsun. Süper Lig'de hakemlik yapmayabilir ya da kardeşi yurt dışına gidebilir. Çıkar çatışması var. Olmaz yani. Bir davan var senin. Karşı savcı ekibinde de ağabeyin var! Olmaz yani çıkar çatışması var" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de Jorge Jesus kuralları... Samandıra yasakları
Habere Git

Vücut dili hakemliğe uygun değil

Mükemmel bir hakem olsaydı belki kardeşinin durumunun tolere edilebileceğini kaydeden Demirkol, "Yani 'Öyle bir hakemdir ki Abi ne yapalım' dersin ve bir ayrıcalık tanırsın. Olur mu? Bence o da olmaz ama öyle bir hakemlik de yok ortada. Bir kere vücut dili hakemliğe uygun değil. Sürekli şaşkın bir adım. İfadesi uygun değil hakemliğe. İngilizcesi iyi bir tek galiba" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler