"Arda Kızıldağ'ı İstanbul'daki büyük takımlar istiyor"

07.01.2021 - 20:05 | Son Güncellenme: 07.01.2021 - 20:09

Süper Lig'de oynadığı son maçta Hatayspor'u 3-1 yenen Gençlerbirliği'nde teknik direktör Mustafa Kaplan, Radyospor'a konuştu. Tecrübeli teknik adam, takımdan gönderilen Mert Nobre hakkında açıklamalarda bulundu. Öte yandan Kaplan, Trabzonspor'a transfer olan Berat Özdemir'in Lille tarafından da istendiğini söyledi. Peki, Galatasaray, Arda Kızıldağ'ı istedi mi? İşte detaylar...

"Arda Kızıldağ'ı İstanbul'daki büyük takımlar istiyor"

Son olarak Süper Lig'de Hatayspor'u 3-1 mağlup eden Gençlerbirliği'nde teknik direktör Mustafa Kaplan önemli açıklamalar yaptı. 

"Teknik direktörlüğe geçmek gibi bir niyetim yoktu"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın konuğu olan Kaplan, "Ben Gençlerbirliği'ne sportif direktör olarak değil, yardımcı olmak için geldim. Mert Nobre'ye yardımcı olmaktı amacım. Pek de yardımcı olamadık; çünkü yanlış işler yapıldı, dedikodu çıkarıldı, boş boş şeyler yapıldı. Ben kendisine de söylemiştim, 'sen ayrılsan bile ben burada teknik direktörlük yapmayacağım' diye. Allah'ın adını vererek yemin ettim kendisine, 'Sen burada 5 sene kal, ben de 5 sene bu odada oturmaya razıyım' dedim.

Nobre'nin gidişiyle benim hiçbir alâkam yok. Başkan ile biraraya geldiler; ayrılık kararı verdiler. Sonra başkan 'Sen teknik direktör olarak devam et' dedi. Ben 'Başkanım hoca getirelim' dedim. 'Yok' dedi. Ben başladım. İş başa düşmüştü. Nobre'yi yedi vb. gibi iddiaların aslı astarı yok" dedi.

"Berat'ı Lille de istedi"

Trabzonspor'a transfer olan Berat Özdemir için de konuşan Kaplan, "Bizim için bir değerdi. Kulübümüze para kazandırarak gitti. Altyapıda buldum Berat'ı A takıma çıkardım. Avrupa'dan isteyenler de vardı. Ama o Trabzonspor'u tercih etti. Bana sordu, 'hocam hangi takıma gideyim' diye. Ben de '4 büyük takımın orta sahalarını yaz, düşün ona göre karar ver' dedim. Galatasaray ve diğer büyük takımlar da istiyordu. Bence sürekli oynayabileceği yere gitti. Lille, onu sezon sonuna kadar izleyip öyle transfer etmek istemişti. Almanya, Hollanda ve Fransa'dan da isteyenler vardı. Bence Trabzonspor'da doğrudan oynayacak. Çok başarılı olacak. Gelişime çok açık" ifadelerini kullandı.

"Galatasaray, Arda'yı istedi mi?"

Kaplan, "Galatasaray, stoper Arda Kızıldağ'ı istiyor mu?" şeklindeki soruya ise "Savunma oyuncumuz Arda Kızıldağ'ı da İstanbul'daki büyük takımlar istiyor. Bir şeyler var. Ama onu sezon sonuna kadar onu kadroda tutmak istiyoruz. Ayrıca bir stoper, orta saha ve forvet almak istiyoruz" cevabını verdi.

"Galatasaray'ın çok eksiği var"

Son olarak, Cumartesi günü İstanbul'da oynayacakları Galatasaray maçına değinen Mustafa Kaplan, "Galatasaray, Konya'da kaybettiği için bizim maça dönem maçı olarak bakacaklar. Ama seyirci olmadığı için içeride dışarıda farketmiyor. Herkes herkesi yener. Ortada bir 3 puan var. Herkes talip. Bana göre şanslar yüzde 50-50. Seyirci yok, baskı yok. Emre Kılınç cezalı. Bir sürü eksikleri var. Ömer Bayram, Muslera, Omar, Feghouli, Etebo, Falcao yok. Bizim de eksiğimiz var. İyi maç olacak, ben kazanacağımızı düşünüyorum" dedi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler