Arda Turan 13 milyon lirayı silecek!

02.01.2020 - 15:14 | Son Güncellenme: 02.01.2020 - 15:14

Başakşehir'den ayrılmak üzere olan Arda Turan, yarım sezon için Galatasaray'dan Fatih Terim'in aldığı kadar para alacak. Barcelona ve Başakşehir'de servet kazanan yıldız futbolcunun sarı kırmızılılardan alacağı paranın cevabı burada?

Arda Turan, Galatasaray’a yeniden dönmek için bir serveti gözden çıkardı. Sarı kırmızılı formayı giymek için bedava bile oynayabileceğini söylediği iddia edilen Arda Turan, halihazırda Medipol Başakaşehir’den yıllık 2 milyon Euro alıyor.  Aslında bu ücret 4 milyon Euro’ydu ama kulüp geçen Eylül başında yaptığı açıklamada yıldız futbolcunun ücretinde yüzde 50 indirim yaptığını açıklamıştı. Böylece Arda Turan’ın maaşı 4 milyon Euro’dan (26.6 milyon lira) 2 milyon Euro’ya (13.3 milyon lira) indi. 33 yaşındaki futbolcu, Barcelona’dan bonuslar hariç, yıllıkbrüt 8, net ise 4 milyon Euro kazanıyordu. Bonuslar eklendiğindeyse oyuncunun brüt kazancı 11, net kazancıysa 5.5 milyon Euro’yu buluyordu.

 1905 lira alacak

İddialara göre Arda Turan Galatasaray’a yeniden dönmesi halinde sezon sonuna kadar sembolik olarak 1905 lira alacak. Fatih Terim de 2017’de sarı kırmızılı kulübe yeniden döndüğünde yarım sezon için 1905 lira karşılığında imza atmıştı. Euro 2016 finallerinde takım içinde yaşanan prim kavgası nedeniyle dönemin milli takım teknik direktörü Fatih Terim ile kaptan Arda Turan arasında ipler kopmuştu. Medyaya da yansıyan sert kavga sonucunda Terim, Arda'yı milli takımdan kesmişti.

ELİNİ ÖPTÜ BARIŞTI

 23 Kasım’da Türk Telekom Arena’da oynanan Galatasaray-Medipol Başakşehir maçından önce Turan, Terim’in elini öpmüş ve ikili arasındaki buzlar erimişti. Terim de geçen hafta Antalyaspor maçından sonra yaptığı açıklamada “Arda Turan futbolu Galatasaray’da bırakmalıdır” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler