Arda Turan, Antalyaspor'dan ayrılan ismi transfer etmek istiyor!

Orhan Gülek
11.06.2024 - 10:16 | Son Güncellenme: 11.06.2024 - 10:20

Tarihinde ilk kez Süper Lig'de mücadele edecek Eyüpspor'sa Teknik Direktör Arda Turan, kaleyi Antalyaspor'dan ayrılan Helton Leite'ye emanet etmek istiyor.

Arda Turan, Antalyaspor'dan ayrılan ismi transfer etmek istiyor!

Koray GEÇGEL - AJANSSPOR

Trendyol 1. Lig'i zirvede tamamlayarak tarihinde ilk kez Süper Lig’de mücadele etme hakkı elde eden Eyüpspor, güçlü bir kadro oluşturmak için kolları sıvadı. Derin bir kadro oluşturmak isteyen İstanbul ekibinde Teknik Direktör Arda Turan, aradığı kaleciyi Türkiye'de buldu.  

Antalyaspor'dan ayrıldı

Eyüpspor’un listesinin başında Antalyaspor ile sözleşmesini tamamlayarak serbest kalan Helton Leite yer alıyor. Teknik Direktör Arda Turan’ın raporuyla girişimlere başlayan İstanbul ekibinin, transferi tamamlamak için şartlarını zorladığı gelen haberler arasında yerini aldı. 

Önceliği Avrupa'da oynamak

Eyüpspor’un yanı sıra Suudi Arabistan’dan da teklifler alan Helton Leite’nin önceliği ise Avrupa’da futbol hayatına devam etmek. Avrupa’nın 5 büyük liginden birisinde oynamayı hedefleyen Helton Leite, tatilini tamamlamasının ardından son kararını vereceği öğrenildi. 

İlgini Çekebilir
Antalyaspor'dan Nuri Şahin'e destek: Yanındayız
Habere Git

İtalya'yı istiyor

Karar aşamasında olan Helton Leite’nin geçtiğimiz aylarda İtalya basınına verdiği bir röportaj da akıllara geldi. Mondo Sportivo’ya konuşan deneyimli kaleci, Antalyaspor forması giydiği dönemde eşinin İtalyan kökenli olduğunu ve Serie A’da oynamayı hayal ettiğini söylemişti.

52 maça çıktı

1.5 sezonda 52 maçta Antalyaspor’un kalesini koruyan 33 yaşındaki eldiven, 11 maçta rakiplere geçit vermezken, kalesinde ise 73 gol gördü. Bu sezon çok büyük bir sakatlık atlatan ve sezonu kapatması beklenirken 1 ay sonra kalesine geçen Helton Leite, toplam 35 maçta kaleye geçti ve 3 bin 150 dakika oyunda kaldı. 45 gol yiyen Helton Leite, 7 maçta ise gol izni vermedi.

Senin için hazırladığımız haberler