Beşiktaş'ta Mehmet Ekşi Ve Sergen Yalçın, Emirhan İlkhan'ı Anlattı

Salim Manav
07.01.2022 - 10:57 | Son Güncellenme: 07.01.2022 - 11:19

Beşiktaş'ta TFF Süper Kupa maçında Antalyaspor'a karşı aldığı kısa sürede dikkatleri çeken Emirhan İlkhan'ı, Sergen Yalçın ve Mehmet Ekşi anlattı. Detaylar haberimizde...

Beşiktaş'ta Mehmet Ekşi Ve Sergen Yalçın, Emirhan İlkhan'ı Anlattı

TFF Süper Kupa’da Antalya’yı geçerek zirveye çıkan Beşiktaş, Katar’da sezonun 3. kupasının yanı sıra geleceğin yıldız adaylarından biri olması beklenen Emirhan İlkhan’ı da kazandı. 80. dakikada maça dahil olan 17 yaşındaki futbolcu, izleyenleri kendisine hayran bırakırken 40 dakika içinde yerine girdiği Kenan Karaman’ın 80 dakikadaki performansını geride bıraktı. Spor Arena'dan İsmail Er'e Emirhan İlkhan'ı altyapı hocaları ve siyah-beyazlıların eski hocası Sergen Yalçın anlattı.

8 yaşından beri Beşiktaş'ta

Emirhan İlkhan futbola Bayrampaşa’da başladı. Semtin yetiştirdiği önemli futbolculardan Necip Uysal, Okan Buruk ve Arda Turan idolleri oldu. Emirhan, Beşiktaş’ta 8 yaşında futbola başlarken, kısa sürede tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başladı. Fizik ve tekniğinden çok oyun zekasıyla kendisini ön plana çıkarmıştı. Bu yeteneğinden dolayı da milli takımlar altyapı koordinatörleri tarafından sürekli takip edildi ve halen U18 Milli Takımı’nın kadrosunda yer alıyor. Beşiktaş Altyapı Koordinatörü Mehmet Ekşi de gelişimini yakından takip ettiği Emirhan İlkhan ile ilgili şunları söyledi:

İlgini Çekebilir
Önder Karaveli'den Beşiktaş'a hem kupa hem Emirhan!
Habere Git

4 boyutlu çalışmalarda birinci

“Altyapımızda birçok önemli yetenek var. Ama hepsi de sırasıyla kadroda yerini alıyor. Öncelikle iyi birey, ardından sporcu yetiştirme felsefemizle branşlara kabul ediyoruz. Emirhan ise en çok göze batanlardan. Oyunun iki yönünü kullanabilen, 4 boyutlu çalışmalarımızda en yüksek puanı alan oyuncuların başında geliyor. Müthiş zeki. Biz onu efsane futbolcu Sergen Yalçın’a benzetiyoruz. Çok çalışıp kendini geliştirmesi gerekiyor. Üzerinde durulması gereken oyunculardan biri. Emirhan gibi elimizde birçok oyuncu var.

Asi ruhlu, çevresine dikkat etmeli

Şu anda Van’ı çalıştıran Beşiktaş’ın eski altyapı antrenörlerinden Saffet İşler çok yakından tanıdığı Emirhan İlkhan’ın özelliklerini överken “Beşiktaş altyapısından son yıllarda yetişen önemli yetenek. Biraz asi ruhlu. Çevresine dikkat etmesi gerek. Beşiktaş altyapısında çok iyi eğitim aldı. Aynı doğrultuda giderse Türk futbolu büyük bir yetenek kazanacak. Ben onu Sergen Yalçın ve Guti Hernandez’e benzetiyorum. Sergen’in akıl dolu oyun okuyuşu ve zekası, vücut çalımlarından zaman zaman kesitler sunuyor. Asi ruhunu kenara bırakırsa Türkiye değil, Avrupa’nın aranılan oyuncusu olur” değerlendirmesini yaptı.

Kendine özel yeteneklere sahip

Genç Milli Takımlar Sorumlu Yardımcısı Şenol Ustaömer, şu an U18 Milli Takım forması giyen Emirhan İlkhan’ı şöyle anlattı:

“14-15 yaşından bu yana milli takımda forvet arkasında oynuyor. Çok iyi bir oyuncu. Kendisinden çok ümitliyiz. Beşiktaş oynattı, kendisini gösterme şansı buldu. Ersin Destanoğlu, Rıdvan Yılmaz, Serdar Saatçı gibi Beşiktaş A takımında kalıcı olmasını bekliyorum. Emirhan, öncelikle çok çabuk bir oyuncu. Kısa mesafede adam eksiltiyor. Günümüzde bir futbolcuda bulunması gereken yeteneklerin çoğuna sahip.

İlgini Çekebilir
Süper Kupa'da Parladı! Emirhan İlkhan Kimdir? Oyuncu Profili
Habere Git

Sergen Yalçın: Çok çalışmalı ve dikkat etmeli 

Siyah beyazlıların eski teknik direktörü Sergen Yalçın, genç Emirhan İlkhan’ı A takıma antrenmanlara aldıklarını ve idmanlarda müthiş performansı ile kumaşını yansıttığını söyledi.

Altyapıdaki performansı da öven Yalçın şu ifadeleri kullandı: “10 numara ve sol kanatta çok yetenekli. Onun yerinde Rachid Ghezzal ve birkaç oyuncu vardı.

Altyapının eseri

Fakat hiçbir zaman yılmadı antrenmanlarda hırslı ve teknik olması beni umutlandırdı. Sol ayağı ile sergilediği figürler ve çalımlarla rakibi rahatça oyundan düşürüyor. Altyapıdan tüm hocaları Mehmet Ekşi, Önder Karaveli, Halim Okta, Ömer Gülen, Yasin Sülün, bu oyuncu üzerinde müthiş emek sarf ettiler. Hepsinden aldığım bilgi doğrultusunda A takıma kazandırmıştım. Bundan sonra yolu daha iyi olur. Çok çalışması ve dikkat etmesi gerekir.”

Senin için hazırladığımız haberler