Arda Turan: ''Fenerbahçe'nin yükselişini kestik''

12.05.2021 - 20:31 | Son Güncellenme: 12.05.2021 - 21:06

Galatasaraylı futbolcu Arda Turan, eşi Aslıhan Doğan Turan'ın Youtube kanalında açıklamalarda yaptı. İşte Arda Turan'ın açıklamaları ve Fenerbahçe sözleri...

Arda Turan: ''Fenerbahçe'nin yükselişini kestik''

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray'ın 34 yaşındaki tecrübeli futbolcusu Arda Turan, eşi Aslıhan Doğan Turan'ın Youtube kanalına konuk oldu. Eşinin sorduğu soruları yanıtlayan Arda Turan, sarı - kırmızılı takımla yaşadığı 2007-2008 sezonu şampiyonluğundan da bahsetti. 

'Galatasaray’a karşı hassas tarafım ve zaafım var'

Galatasaray'ın hayatındaki yerinden bahseden Arda Turan, ''Galatasaray ile ilgili şaka da sevmem. Galatasaray ile ilgili iddiaya da girmem. Tarzım budur. 10-11 yaşında Galatasaray’a girdim ve orada büyüdük. Galatasaray’a karşı hassas tarafım ve zaafım var'' dedi.

 

'Ben çok iyi Galatasaraylıyım, Galatasaray’ı ölümüne severim'

'Galatasaraylı oluşumu kimseyle tartışmam diyen Turan, ''Hep teklifler vardı. Ben 24 yaşına kadar insanları kıramadım ve Galatasaray’da kaldım. Biri beni pek çok sebepten sevmeyebilir. Galatasaray ile ilgili bir eksik davranışta bulunmadım. Sevgi, saygı, maddiyat ve maneviyat olarak hep verici oldum. Tek konu var, kimseyle tartışmam. Ben çok iyi Galatasaraylıyım, Galatasaray’ı ölümüne severim'' ifadelerini kullandı. 

 

'2008’de şampiyon olup Fenerbahçe’nin yükselişini kestik'

2007-2008 yılında sarı - kırmızılı formayla yaşadığı şampiyonluğunun önemine vurgu yapan ve o dönem bu başarı ile Fenerbahçe'nin yükselişini durdurduklarını söyleyen tecrübeli orta saha, o şampiyonluğu şu sözlerle anlattı: 

 

''Şimdi sosyal medya gelişti. Benim Galatasaray’da şampiyon olduğum dönemde, mesela 2008’de şimdi Twitter’da yazan 18 yaşındaki çocuk 5 yaşındaydı. ‘Ne yapmış Galatasaray’a?’ diyor mesela. 2008 senesinde Fenerbahçe çok güçlüydü. Yeni stadını yapmıştı ve maddi anlamda çok güçlüydü.

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynamış takımı vardı. Manevi anlamda kimsenin Galatasaray'a karşı radikal farkı olamaz Türkiye’de ama maddi anlamda Fenerbahçe çok güçlenmişti. 2008’de şampiyon olup Fenerbahçe’nin yükselişini kestik. Benim önderliğini çektiğim o grup Fenerbahçe’yi çok iyi durdurdu. Oradaki 1 sene rakibinizin 3-4 sene kaybetmesine sebep oluyor''

'Bu sene şampiyon olursak keşke demeyiz'

Arda Turan, eşi Aslıhan Doğan Turan'ın en büyük keşkesini sorduğu soruya ise, ''Allah’a şükür, ne keşkesi… Bu sene şampiyon olursak çok iyi olur. O zaman keşke demeyiz'' şeklinde yanıt verdi. 

34 yaşındaki futbolcu, 'Arda Turan'ı tek kelime ile nasıl anlatırsın' sorusunu ise 'Adeletliyimdir' şeklinde cevapladı. 

'Terim isteyince tüm teklifleri reddettim'
 

Sezon başında Galatasaray yönetimi, Arda Turan transferine sıcak yaklaşmasa da teknik direktör Fatih Terim’in talebi doğrultusunda tecrübeli futbolcu ile anlaşma sağlanmıştı.

 

9 yıl aradan sonra Galatasaray’a dönen Arda Turan ise o dönem yaptığı açıklamada Terim'in kendisini takımda görmek istediğini açıklaması sonrası diğer tüm transfer tekliflerini geri çevirdiğini belirtmişti. Tecrübeli oyuncu, "Hoca, ekranlar önünde ‘Arda’yı istiyorum, herkes ikinci bir şansı hak eder’ dedikten sonra ben tamamıyla transfer konusunu kapattım. O günden, bugüne kadar gelen tüm transfer tekliflerini hiç düşünmeden reddettim'' ifadelerini kullanmıştı. 

 

Arda Turan'ın bu sezon Galatasaray'daki performansı

Bu sezon Galatasaray formasıyla 32 maça çıkan Arda Turan, 4 gol atıp 2 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler