Arda Turan hangi maçla sahalara dönecek?

19.02.2021 - 11:07 | Son Güncellenme: 19.02.2021 - 11:47

Galatasaray haberleri... Fenerbahçe derbisi sonrasında 2 maç ceza alan Galatasaray kaptanı Arda Turan'ın Alanyaspor maçında oynayıp oynayamayacağı merak konusu oldu. Arda Turan, hangi maçla sahalara dönüyor? İşte detaylar ve yanıtı...

Arda Turan hangi maçla sahalara dönecek?

AJANSSPOR-HABER 

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında yarın (20 Şubat Cumartesi) deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'a konuk olacak. Peki, Galatasaray'da Arda Turan ne zaman sahalara dönecek, Alanyaspor maçında oynayacak mı? Detaylar haberde...

Arda Turan neden ceza almıştı?

Süper Lig'de Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi deplasmanda 1-0 yenmiş ve derbi sonrası küfürlü sözleri basına yansıyan Arda Turan'a Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan 2 maç ceza verilmişti. 

Galatasaray sert tepki göstermişti

Sarı-kırmızılılar Arda Turan kararı sonrası resmi açıklamayla sert tepki göstermişti. Galatasaray'dan yapılan açıklamada, "Galatasaray Futbol A Takımı Kaptanı Arda Turan'a, kendi iradesi dışında telefonla çekilen ve kaynağı belirli olmadan sosyal medyaya servis edilen görüntüler gerekçe gösterilerek verilen iki maçlık kabul edilemez ceza, Türk futbol tarihinde bir ilktir." ifadeleri kullanıldı.

"Hukuki dayanaktan yoksundur"

Kararın hukuki dayanağının olmadığına vurgu yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Kamuya kapalı özel alanda gerçekleşen, hakem, temsilci ve üst klasman temsilci raporlarında yer almayan, muhatabı belli olmayan eylem ve söyleme verilen ceza, genel hukuk kuralları, ceza hukuku ve aynı zamanda disiplin hukukuna aykırı olup, hukuki dayanaktan yoksundur. Bu karar, içinde bulunduğumuz salgın hastalık döneminde toplumumuzun kahramanları olan sağlıkçılarımızın adı kullanılarak meşru olmayan yollarla stadyuma sokulan binlerce kişinin Galatasaray camiasına ettiği küfürlerle bir tutulması senaryosunun parçasıdır. Galatasaray Spor Kulübü olarak, hukuka aykırı bu taraflı kararları alanlarla sonuna kadar mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz."

Ceza sonrası Arda ne demişti?

Arda Turan, kendisine PFDK tarafından verilen cezanın Tahkim Kurulu tarafından onanmasının ardından ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Arda Turan, taraftarların daha önce astığı bir pankartın görselini paylaştı. Söz konusu bezden pankartta, "Arda haklı beyler" yazması dikkatilerden kaçmadı.

Futbolcuya takım arkadaşı Oğulcan Çağlayan da "Galatasaray bir halatı hep birlikte çekenlerin; hep birlikte üzülüp, hep beraber sevinmesini bilenlerin takımıdır" görseliyle Arda Turan'a destek oldu.

Arda Turan, Alanyaspor maçında oynayabilecek

Galatasaray kaptanı Arda Turan, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Alanyaspor ve ligdeki Kasımpaşa maçlarında oynamadı ve cezasını tamamladı. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in şans vermesi halinde Arda Turan, Alanyaspor maçında oynayabilecek. 

Senin için hazırladığımız haberler