"Arda Turan konusunda açıklama yapılmalı"

08.01.2020 - 17:59 | Son Güncellenme: 08.01.2020 - 17:59

"Arda Turan konusunda açıklama yapılmalı"

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, kış transfer dönemi gelişmelerini beIN Sports'ta yayınlanan beIN Manşet programına değerlendirdi.

"Stoperde problemli"

Fenerbahçe'nin transfer ettiği stoper Falette'i değerlendiren Demirkol, "Oyuncunun kalitesi ayrı bir tartışma konusu. Bir oyuncunun hazır olması lazım. Anlamakta zorlanıyorum. Analizi kim yapıyor? Falette'le ilgili gelen bilgiler hazır olmadığı yönünde. Fenerbahçe, stoperde çok problemli. Alınan ve kapıdan dönenler de var." dedi.

Deniz Türüç sol bek oynar mı?

Ersun Yanal'ın Deniz Türüç'ü sol bek oynatacağı iddiaları hakkında yorumlar yapan Demirkol, "Deniz Türüç'ün en faydalı olduğu yer sağ ön. İçeri girerek ters ayaklı yaptığı işler. Defansif olarak ona bel bağlamak doğru değil. Hücumunu da kaybedelir. Hasan Ali standart bir sol bek. Fenerbahçe taraftarını senelerce ikna edemedi. Deniz Türüç bunu yapamaz" ifadelerini kullandı.

"Cenk Tosun oynamalı"

Cenk Tosun'un olası Beşiktaş transeri hakkında konuşan Demirkol, "Cenk Tosun'un mutlaka futbol oynaması lazım. En çok mecbur olduğumuz oyuncu o. Burak Yılmaz mükemmel bir ikinci yarı geçirdi diyelim, ona rağmen yardım lazım. Cenk kullanışlı bir oyuncu. Hücumun her bölgesinde oynayabiliyor" dedi. 

"Boyd'dan beklentim yüksekti"

Mehmet Demirkol'un diğer değerlendirmeleri şu şekilde:

Burak'ın arkasında kim oynayacak? Ljajic mi, Nkoudou mu yoksa Diaby mi? Benim Boyd'dan beklentim çok yüksekti. Geçen sezonki karmamda vardı. Topla ilişkisi iyi olan bir oyuncunun Beşiktaş'ta hiçbir şey yapmaması şaşırtıcı. Ljajic uğraşıyor ama olmuyor. 5-6 milyon Euro'ya Ljajic'i transfer etmek isteyen takım olsa gönderirdim.

Hollanda ve Türkiye arasındaki fark ne?

Bizde MHK, VAR kayıtlarını bile dinlemiyor. Hollanda Futbol Federasyonu her hafta tartışılan 2 VAR kayıtlarını açıklıyor. Siz seçin hangisi daha iyi. Ben olsaydım açıklardım. TFF açıklasa ortalık yıkılır. Herkes kendi pozisyonunun açıklanmasını isterdi. Ben buna rağmen açıklardım. Eğitim bu. Haftada 1 açıkla.

"Bence Mustafa Cengiz'in açıklama yapması lazım"

Bence Arda Turan konusunda Mustafa Cengiz'in bir açıklama yapması lazım. 'Ben alın ya da almayın demedim' demek transferi istemiyor demek. 'Belli şartlar oluşursa ben de görüş bildiririm' anlamına da gelir. Bu şartlar nelerdir, bilmem.

Senin için hazırladığımız haberler