"Arda Turan, Türkiye'ye gelirse hayatının hatasını yapar"

14.11.2017 - 14:42 | Son Güncellenme: 14.11.2017 - 14:42

"Arda Turan, Türkiye'ye gelirse hayatının hatasını yapar"

Beyaz Futbol yorumcusu Sinan Engin, futbol gündemiyle ilgili Skorer TV'ye dobra dobra açıklamalar yaptı. Engin, G.Saray'a transferi gündemde olan Arda Turan'la ilgili "Arda Turan, Türkiye'ye gelirse hayatının hatasını yapar. Buraya gelirse kendisini yolda kavga ederken de duyabilirsin, tribünden ona yapılan protestoya cevap verirken de" diye konuştu.

"Beşiktaş bu gruptan çıkar"

"Beşiktaş'ta bir rahatlık var. Kadrosuna güveniyor. Futbolcular nasıl olsa biz bu ligi götürürüz diyerek bir rahatlığa düşüyor. O rahatlıkla Beşiktaş ligi en başta çok fazla ciddiye almadı. Fenerbahçe'nin transfer dönemindeki başarısızlığı, Galatasaray'ın ise yeni ve alternatifi olmayan bir takım olmasından dolayı oturmuş bir takım olan Beşiktaş rakiplerine bakarak rölantide oynadılar ve sezon başında puan kayıpları oldu. Galatasaray'a bakıyorsunuz Belhanda'dan beklenen verim alınamıyor, kadronun derinliği yok. Fenerbahçe'nin transferleri zaten skandal..."

"Beşiktaş'ın diğer yandan Avrupa'daki başarıları karşımıza çıkıyor. Beşiktaş kötü takım değil, sadece ligi biraz astılar. Çok iyi bir kadro derinliği var. Mesela Oğuzhan'ı ve Talisca'yı oynatmama gibi bir lüksün var. Bu ikisi Türkiye'nin en iyi futbolcuları. Öte yandan Gökhan Töre ve Lens var bunların adı anılmıyor. Defans hattına bakıldığında, orada da alternatifleri var. Beşiktaş'ın bir de Vodafone Park avantajı var. Çünkü orası faklı bir ambiyans. Beşiktaş'ın ben taraftarı ile beraber Vodafone Arena'da çok zor yenileceğini düşünüyorum. Orada yenilmesi için çok kötü oynaması lazım. İyi oynayan bir Beşiktaş'ın dünyada yenemeyeceği bir takım yoktur."

"Beşiktaş bu gruptan çıkar. Ancak bundan sonra kiminle eşleşeceğini bilemeyiz. Barcelona gelebilir, Bayern Münih gelebilir. Bundan sonrası Beşiktaş için çok zor."

"Caner Erkin bana söz verdi"

"Beşiktaş'ın Caner Erkin’e bir yaptırım uygulayacağını sanmıyorum. Beşiktaş'ın Caner'e ihtiyacı var. Caner de verilen cezalardan gerekli olan yaptırımı aldı. Bu cezalardan ders çıkarmadıysa artık söylenecek bir şey yoktur.  Stresli günler yaşıyor. Caner Erkin iyi bir futbolcu bu günleri atlatacaktır. Caner Erkin'e Beşiktaş'a ilk geldiği zaman ‘Bu agresif tavırlarını sergilersen seni ilk olarak ben eleştiririm’ dedim.  Eleştirilerim genel olarak eğitici, öğretici ve nasihat niteliğindedir. Bundan sonra Caner daha sakin ve daha uyumlu olacağına, arkadaşlarıyla gereksiz diyaloglara girmeyeceğine dair söz verdi."

"Kocaman'ın çok az bir kredisi kaldı"

"Aykut Kocaman Osmanlıspor maçından sonra duygusal bir konuşma yaptı. Osmanlıspor maçının öncesinde Kayserispor maçında da Fenerbahçe'nin takılması dolayısıyla bir birikim oldu.  Bunlara bağlı olarak gelen taraftar tepkilerinden dolayı Aykut Kocaman'ın o maçtan sonra kafasında istifa vardı. Sonra sakinleşince camiadan ona gereken baskılar geldi.  ‘Bu takımı sen kurdun, bırakıp kaçarsan sorumlu sensin. Ya bu takımı düzelt ya da sonuna kadar bizimle beraber git’ denildi. Aykut Kocaman sezon başında yönetimle beraber istediği transferleri yapmayı beceremedi. Aziz Yıldırım ona hesap sormaz,  hesabı taraftar keser. "

"Bundan sonra özellikle Saracoğlu'nda alınacak bir mağlubiyet ya da beraberlik Aykut Kocaman için zor günler başlatır. Antrenörlerin maçlardan sonra bu tarz konuşmalara dikkat etmesi lazım.  Biz de aynı konuşmaları yaptık. Adrenalinin yüksek, gerginsin, streslisin ve bu tarz konuşmalar yapıyorsun. Kocaman'ın yaptığı bu konuşma hem kendisi için hem de Fenerbahçe için kötü oldu. İnşallah Fenerbahçe devre arasına kadar Kocaman'ın istediği gibi gider. Kocaman'ın çok az bir kredisi kaldı. Bu krediyi harcarsa devre arasını bile göremez. İstifa çözüm değil, Kocaman ile sonuna kadar gidilmesi lazım. Fenerbahçe'nin devre arasında  3 ya da 4 birinci sınıf oyuncu alması lazım."

"Arda Turan Türkiye'ye gelirse hayatının hatasını yapar"

"Arda Turan, Türkiye'ye gelirse hayatının hatasını yapar. Kendisine yazın da söyledim: 'Avrupa'da kal, istersen Çin'e git ama buraya gelme. Çünkü burada sana futbol oynatmazlar. Bu ülkede basın ve sosyal medya seni rahat bırakmaz. Çünkü sivrildin ve uç noktadasın' dedim. Bir futbolcu düşünün ki, Barcelona'da oynanıyor ve sevilmiyor. Bu çok üzücü bir durum. Milli Takım'da ve başka alanlarda yaşanan bir takım şeylerden dolayı Arda'yı herkes çok yanlış tanıyor. "

"Arda pırıl pırıl bir çocuk, ama maalesef yaşanan süreçte Arda Turan'ı kamuoyu çok farklı tanıdı. Arda bence Türkiye'ye gelmeyecek. Buraya gelirse kendisini yolda kavga ederken de duyabilirsin, tribünden ona yapılan protestoya cevap verirken de. Çünkü Arda oynamadığı için çok sinirli, gergin ve stresli bir durumda. Hocasıyla sorun yaşadığından dolayı top oynayamıyor ve psikolojik durumu çok iyi değil. Arda'nın yapacağı tek şey Atletico Madrid'deki performansına ulaşıp Barcelona'da top oynamak. "

"Beyaz Futbol'un ismini ben koydum"

"Beyaz Futbol ve Derin Futbol olarak altıncı senemizdeyiz. Ertem Şener kardeşim bu programların yapımcısı, sunucusu, her şeyi. Herkes izliyor. Futbolu konuştuktan sonra işin magazin tarafına giriyoruz. Hem biz eğleniyoruz hem de insanları eğlendiriyoruz. Dolayısıyla futbol şov programı yapıyoruz. Biz burada çok mutluyuz gittiği yere kadar gitsin. Bunun dışında başka hiçbir planım yok. "

"Programın ismini ben koydum. Sevgili Osman Gökçek bu alanda bize en büyük desteği veren isim. Ertem Şener'i ve Ahmet Çakar'ı ben çağırdım. Ahmet hoca, Rasim'i aldı, sonradan ben de Abdülkerim'i çağırdım ve bir araya geldik. Bizim gruptan kim değişirse değişsin sistem aynı şekilde işler çünkü ruh aynı kalıyor."

"Programda yaptığımız tartışmaları asla dışarıya yansıtmıyoruz"

"Ahmet hoca çok iyi dostumdur. Abdülkerim de 30 senelik dostumdur. Rasim Ozan, kardeşim gibidir. Ertem zaten benim için çok değerlidir. Dolayısıyla herkesle aram çok iyi. Programda yaptığımız tartışmaları asla dışarıya yansıtmıyoruz."

"Beşiktaş'ın son 25-30 yıldaki en iyi kadrosu şu anki kadrosu"

"Tabii 100. yıla baktığımızda Sergen'li Tümer'li kadro var. Biraz geriye gidersek Feyyaz'lı Metin'li Ali'li kadro var. Ondan da öncesine gidildiğinde Necdet ağabeylerin, Ali Kemal ağabeylerin oynadığı kadro var. Daha öncesinde de Sanlı ağabeylerin oynadığı kadro var. Bunlardan bir karma yaptığın zaman iyi kadro ama bana göre Beşiktaş'ın son 25-30 yıldaki en iyi kadrosu şu anki kadrosu. Bana göre kurduğum 100. yıl kadrosundan şu an çok daha iyi bir kadrosu var. Bu kadroya Sergen'i koyduğunu düşün. Sergen'e yakın Talisca var. Biz 100. yılda 13-14 kişiyle şampiyon olduk. Bugünki gibi kadromuz derin değildi, ama şu an ki kadro en efsane kadrodur. "

(Skorer)

Senin için hazırladığımız haberler