İspanya'da Arda Turan'a Vergi Kaçırma Suçlamasıyla Soruşturma Açıldı

İsa Kethüda
27.02.2023 - 15:55 | Son Güncellenme: 27.02.2023 - 20:19

İspanya'da Atletico Madrid ve Barcelona formaları giyen eski milli futbolcu Arda Turan hakkında vergi kaçırma suçlamasıyla soruşturma açıldı. İşte detaylar...

İspanya'da Arda Turan'a Vergi Kaçırma Suçlamasıyla Soruşturma Açıldı

AJANSSPOR-HABER

İspanya'da Atletico Madrid ve Barcelona formaları giyen eski milli futbolcu Arda Turan hakkında vergi kaçırma suçlamasıyla soruşturma açıldığı iddia edildi. 

Ümit Milli Takım ile adı geçiyor ama

Barcelona'dan Medipol Başakşehir'e transfer olan Arda Turan, ardından yuvası Galatasaray'a geçti. Eski günlerine bir türlü dönemeyen yıldız futbolcu, 12 Eylül 2022 tarihinde Galatasaray formasıyla futbola veda etti. Şu günlerde adı Ümit Milli Takım için geçen Arda Turan'a İspanya'da şok bir suçlama yapıldı.

12 milyon Euro'ya Atletico'ya gitti

2000 yılında Galatasaray altyapısına giren yıldız oyuncu, Manisaspor'da bir dönem kiralık oynadıktan sonra 2006 yılında A Takım'a yükseldi. Sarı-kırmızı forma altında dikkatleri çeken Arda Turan, 2011'de 12 milyon Euro karşılığında Atletico Madrid'in yolunu tuttu.

İlgini Çekebilir
Kulüpler Birliği'nden "Hükümet istifa" tezahüratına açıklama
Habere Git

34 milyon Euro bedelle Barcelona'ya imza atmıştı

Atletico Madrid forması altında başarılı bir grafik çizen başarılı oyuncu, 2015'te 34 milyon Euro bedelle Barcelona'ya imza atmıştı. Arda Turan 2020 yılında Barcelona'dan Galatasaray'a transfer olmuştu.

Arda Turan'a vergi kaçakçılığı soruşturması

Fanatik'in derlediği habere göre İspanya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Sport, Arda Turan ile ilgili şoke edici bir iddiayı gündeme getirdi. Sport, İspanya'da Atletico Madrid ve Barcelona formaları giyen Arda Turan hakkında vergi kaçırma suçlamasıyla soruşturma açıldığını duyurdu. 

Turan'ın toplam borcu 828 bin Euro

Haberde gelirlerini doğru şekilde vergilendirmediği için toplamda 828 bin Euro borcu olduğu iddia edilen Arda Turan'ın iki farklı suç işlediği iddia edildi.

İlgini Çekebilir
ÖZEL | Alanyaspor'da Ersun Yanal dönemi
Habere Git

Şikâyet 2021 yılında gerçekleşti

Arda Turan hakkındaki vergi soruşturmasının 2021 yılında Ekonomik Suçlar Savcılığı tarafından yapılan şikâyet sonucunda açıldığı da kaydedildi.

Arda Turan mahkemeye çıkabilir

Eski milli oyuncunun 2015 yılında 499 bin 740 Euro, 2016 yılında ise 328 bin 351 Euro verdiği kaçırdığı iddia edildi. Arda Turan'ın mahkemeye çıkma olasılığı olduğu da haberde yer alan bilgilerden...

Turan parayı ödeyip anlaşmayı seçebilir

Arda Turan, bu soruşturma çerçevesinde mahkeme ile anlaşma yoluna gidebilir. Turan, eksik beyan ettiği iddia edilen ücreti öderse, ceza almadan kurtulabilir. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den Enner Valencia kararı!
Habere Git

Arda Turan'dan henüz açıklama yok

Öte yandan, bu sarsıcı iddiaya dair olarak eski milli futbolcu Arda Turan'ndan henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. İspanya'da daha önce Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi gibi dünya yıldızları de dahil olmak üzere, Xabi Alonso, Marcelo, Fabio Coentrao, Radamel Falcao, Angel Di Maria, Luka Modric ve Javier Mascherano gibi futbolcularla ünlü teknik direktör Jose Mourinho da vergi kaçırma suçundan para cezasına çarptırıldı.

Arda Turan'ın Barcelona ve Atletico Madrid performansı

Barcelona

  • 55 maç
  • 15 gol
  • 11 asist

Atletico Madrid

  • 178 maç
  • 22 gol
  • 32 asist


Senin için hazırladığımız haberler