Arda Turan'a en az 2 maç ceza istendi!

09.02.2021 - 19:22 | Son Güncellenme: 09.02.2021 - 20:59

Son dakika haberleri... Galatasaray'da Arda Turan, PFDK'ya sevk edildi! İşte detaylar...

Arda Turan'a en az 2 maç ceza istendi!

Galatasaray'da Arda Turan, PFDK'ya sevk edildi.

Karar şu şekilde:

GALATASARAY A.Ş. Kulübü futbolcusu ARDA TURAN'ın 06.02.2021 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş.-GALATASARAY A.Ş. Süper Lig müsabakasındaki "hakareti" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca 09.02.2021 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Arda Turan için ne kadar ceza istendi?

PFDK'ya Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesinden sevk edilen Arda Turan için ne kadar ceza istendi?

Talimatın 41. maddesinin (a) fıkrasına göre Arda Turan'a en az 2 en fazla 5 maç ceza istendi. Talimatın ilgi maddesi şöyle:

"MADDE 41 – KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI, HAKARET, TEHDİT ve TÜKÜRME (1) TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan; (a) Futbolculara 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakadan men cezası,.."PFDK, yapılan disiplin sevklerinde TFF Hukuku Kurulu'yla aynı paralelde karar almayabiliyor. İddia edilen suçun sevk maddesini de değiştirebiliyor. Bu yüzden bazen cezalar sevkte istenilen oranın altında veya üstünde olabiliyor.
PFDK'dan çıkan karardan sonra ilgili taraflarlar isterlerse Tahkim Kurulu'na itirazda bulunabiliyor. Nihai kararı Tahkim Kurulu verecek.

Senin için hazırladığımız haberler