Arda Turan'dan çarpıcı Galatasaray paylaşımı

18.07.2020 - 00:57 | Son Güncellenme: 18.07.2020 - 00:57

Arda Turan'dan çarpıcı Galatasaray paylaşımı

Galatasaray'a dönüp dönmeyeceği tartışma konusu olan Arda Turan sosyal medya hesabından imalı bir paylaşım yaptı.

33 yaşındaki futbolcu yaptığı paylaşımda Galatasaray forması giydiği bir fotoğrafa, "Çok şükür bana bir ömür yeter" notunu düştü.

Son olarak Başakşehir forması giyen Arda Turan'ın yaptığı bu paylaşım 'Galatasaray defteri kapandı mı' sorusunu gündeme getirdi.

Devre arasında veto edildi

2019-2020 sezonunun kış transfer döneminde Başakşehir'le olan sözleşmesini fesheden Arda Turan'ın Galatasaray'a transferine yönetim izin vermemişti.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ocak ayında Rizespor'la oynanan kupa maçının ardından Arda Turan transferi konusunda, "Buradaki kararım Galatasaray’ın ocağından yetişmiş bir değerine sahip çıkmak, şans vermek. Ona bir kapı açılması gerektiği kararını ilettim. Onlar bu kararda olmadıklarını söylediler" ifadelerini kullanmıştı.

2 yıllık anlaştığı iddia edildi

Öte yandan bu hafta medyada çıkan haberlerde Galatasaray'ın Arda Turan'la 1+1 yıllığına anlaştığı ve 33 yaşındaki futbolcunun maç başı 200 bin TL, şampiyon olunması halinde ise 500 bin Euro alacağı iddia edilmişti.

2011 yılında ayrıldı

Galatasaray altyapısından yetişen Arda Turan 2011 yılında 11 milyon Euro bonservis bedeli ile İspanya'nın Atletico Madrid takımına transfer olmuştu. Arda Turan, Madrid ekibinde 4 sezon forma giydikten sonra 33 milyon Euro bedelle 2015 yılında Barcelona'nın yolunu tutmuştu.

Burada 2.5 yıl forma giyen Arda 2018 yılında kiralık olarak Başakşehir'e gelmiş ve 2020'nin ocak ayında da İstanbul ekibiyle olan sözleşmesini karşılıklı olarak feshetmişti.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler