Arda Turan'dan flaş itiraf! Bilal Meşe kavgası ve prim krizi...

16.08.2024 - 20:07 | Son Güncellenme: 16.08.2024 - 20:10

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, itiraflarda bulundu. A Milli Takım'dayken EURO 2016'da yaşanan prim krizi ve gazeteci Bilal Meşe olayı hakkında konuştu.

Arda Turan'dan flaş itiraf! Bilal Meşe kavgası ve prim krizi...

AJANSSPOR HABER

Yüzleşme isimli belgeseli yayınlanan Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, Futbol Plus YouTube kanalına konuk oldu. Ceren Dalgıç'a açıklamalarda bulunan Arda Turan, EURO 2016'dan sonra yaşanan prim krizi ve 2017'de Bilal Meşe ile yaşadığı kavga hakkında konuştu.

"Bilal Meşe olayı büyük hatalarımdan biri"

"Duygularınızla karar verip en büyük hatayı yaptığınız olay nedir?" sorusuna yanıt veren Arda Turan, "Bilal abi olayı... Çok fazla duygusal davranıyordum. Onu daha iyi çözüp, onunla yüz yüze konuşmak isterdim. Haklılığıma yüzde 100 inanıyorum ama tabii olayın çözüm şekli, konuşma şekli, olanlar çok yanlış. Duygularımla hareket ediyorum. O, büyük hatalarımdan biri olabilir" dedi.

"Prim krizinde hak etmediğim bedeller ödedim"

"Milli Takım'da yaşanan prim krizinde size haksızlık yapıldığını düşünüyor musunuz ve kızgın olduğunuz kişiler var mı?" sorusuna ise Turan'ın cevabı şöyle oldu: "Bu konunun tamamını belgeselde anlatıyorum. Kızgınlığım yok, ama ufak tefek kırgınlıklar olabilir. Ama çok geride kaldı. Onunla yüzleşip, hak etmediğim bedeller ödedim. O yüzden bir problem yok"

İlgini Çekebilir
Arda Turan, PFDK'ya sevk edildi! İşte alacağı ceza
Habere Git

EURO 2016'da prim konusu ve Bilal Meşe olayı nedir?

EURO 2016'da mücadele eden A Milli Takım, Hırvatistan, İspanya ve Çekya'nın yer aldığı D Grubu'nda 3 puan alarak 3'üncü olmuş ve en iyi 4 3'üncü arasına giremeyerek turnuvaya veda etmişti.

A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'na erken vedasının ardından Milliyet Gazetesi yazarı Bilal Meşe, yayınladığı haberde takımda prim krizinin yaşandığını iddia etti. Meşe'nin bu haberi futbol kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Turnuvanın oynandığı Fransa'dan erken dönen A Milli Takım futbolcuları eleştirilerin hedefi haline geldi.

2017'de Makedonya ile hazırlık maçında karşı karşıya gelen ve sahadan 0-0 berabere ayrılan A Milli Takım'ı Slovenya kampına karayolu ile gitmek için Üsküp'ten İtalya'ya taşıyan uçakta olay çıkmıştı. O dönem Barcelona forması giyen A Milli Takım kaptanı Arda Turan, gazeteci Bilal Meşe'ye saldırmıştı. Bu olay ülke gündemini sarstı.

İlgini Çekebilir
Fatih Terim'den Arda Turan iddiası
Habere Git

Arda Turan, Bilal Meşe'nin boğazına sarıldı

Uçak kalkmadan hemen önce Arda Turan arka tarafa doğru yürürken Milliyet Gazetesi yazarı Bilal Meşe'ye EURO 2016 sırasındaki haberler ve özellikle prim konusunda yazılanlar nedeniyle küfür edip saldırdı. Milli Takım'ın kaptanı, gazeteciye hakarete ve küfüre varan cümleler kurdu ve fiziksel saldırıda bulunup Meşe'nin boğazına sarıldı.

"Biz kimden para istemişiz? Konuş şimdi!"

Arda Turan, gazeteci Bilal Meşe'ye kavga sırasında şunları söyledi: "Söyle Bilal Meşe, söyle orada mıydın? Bizle miydin de prim mevzusunu yazdın? Biz kimden para istemişiz? Kimden prim istemişiz? Konuş şimdi konuş. Hadi, onlar da burada! Burada soruyorum. Kim yazdırdı bunları sana. Kim söylüyor sana bunları söyle hadi. Seni bu uçağa kimler aldı? Bu ülke böyle senin gibileri uçağa alırlar tabii..."

Senin için hazırladığımız haberler